Categories: News

Expert in spatiul ex-sovietic: „Putin s-ar putea sa aibe surprize pe campul de lupta. Cand armele vorbesc diplomatia tace”

Profesorul Armand Gosu, expert in spatiul ex-sovietic a vorbit despre situatia din Ucraina.

Conferentiarul universitar-doctor al Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti a explicat a ce variante de raspuns are Ucraina in fata atacurilor rusesti.

Armand Gosu, Specialist in spatiul ex-sovietic: ”Acum suntem in faza in care armata ucraineana trebuie sa reziste. Vedem daca este o chestiune de cateva zile de care Rusia va avea nevoie sa ocupe capitala Kiev, iar in acest caz ne putem confrunta cu un razboi departizat. Putin se grabeste sa loveasca decisiv tocmai pentru a impiedica aceasta situatie. Daca apararea ucraineana reuseste sa reziste cateva saptamani, se va forma o coalitie internationala care va sprijini Ucraina, iar atunci Purin s-ar putea sa aibe surprize pe campul de lupta. Cand armele vorbesc diplomatia tace”.

Publicitate

Se formeaza un crescendo de condamnare pe masura ce lumea vede invazia Rusiei in Ucraina.

„Acestea sunt printre cele mai intunecate ore pentru Europa de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial” – acestea au fost cuvintele sefului UE pentru politica externa, Josep Borrell .

El spune ca o mare putere nucleara care ataca o tara vecina si ameninta cu represalii asupra oricarui stat care ar putea veni in ajutorul sau este „cea mai mare incalcare a dreptului international” si o „incalcare a principiilor de baza ale coexistentei umane”.

UE va impune cele mai dure sanctiuni pe care le-a adoptat vreodata, spune el.

Boris Johnson din Marea Britanie s-a declarat „ingrozit de evenimentele ingrozitoare din Ucraina” si ca Vladimir Putin „a ales calea varsarii de sange si a distrugerii lansand acest atac neprovocat”.

Marea Britanie va raspunde decisiv, a spus el .

Emmanuel Macron din Franta – care a petrecut ore intregi intr-o intalnire cu Putin si a vorbit cu el de mai multe ori la telefon – a spus ca Rusia trebuie sa-si opreasca actiunile militare.

Ministrul german al economiei, Robert Habeck , a declarat ca Europa se confrunta cu un razboi terestru „pe care credeam ca il gasim doar in cartile de istorie”.

Publicitate

Publicitate
Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Recent Posts

Cine este Eduard Anghelescu, copilul cu voce de inger care a emotionat pana la lacrimi juriul si publicul de la Romanii au Talent: ”Ma faci sa plang”

Eduard Anghelescu: Semifinalist la Romanii au Talent 2024 cu o Poveste Remarcabila Descopera cine este…

5 ore ago

Horoscopul si sfatul runelor pentru luna IUNIE 2024. Taurii au protectie divina, Racii primesc bani multi si vesti bune, Leii sunt castigatorii lunii

Horoscopul si sfatul runelor pentru luna IUNIE 2024. Runologul Lisbeth Imer a prezentat previziunile runelor…

6 ore ago

Calendar ortodox 18 mai 2024. Mari Sfinti sunt pomeniti in aceasta zi

In data de 18 mai 2024, crestinii ortodocsi vor marca o zi de mare insemnatate,…

6 ore ago

Horoscop special cu Neti Sandu. Trei zodii vor triumfa pe toate planurile. Au parte de reusite si belsug.

Horoscop 18 mai 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua…

8 ore ago

Persoanele nascute intre 1940 si 1985 sunt o generatie unica. Iata de ce…

Impactul Conversatiilor Parinte-Copil Discutiile dintre parinti si copii pot avea un impact profund, trezindu-ne adesea…

19 ore ago