Categories: News

Doi tineri proaspat casatoriti isi petrec luna de miere luptand pentru Ucraina

La doar cateva ore dupa nunta , Yaryna Arieva si Sviatoslav Fursin s-au alaturat luptei pentru a-si proteja tara.

Cuplul urma sa se casatoreasca in mai, dar s-a grabit sa se casatoreasca la Kiev saptamana trecuta, cand Rusia a invadat Ucraina.

Purtand jachete de camuflaj si tinand o pusca, cuplul i-a spus lui Don Lemon de la CNN despre cum isi petrec luna de miere traind intr-un oras asediat si luand armele pentru a lupta impotriva trupelor ruse care le invadeaza patria.

Publicitate

„Este greu de inteles, aceasta noua realitate pe care o avem”, a spus Arieva, care este din Kiev.

Ea a spus ca este prima zi de primavara si, de obicei, oamenii ar semana floarea-soarelui – floarea nationala a Ucrainei -, in schimb, ei vor rezista atacului Rusiei.

„Nimeni de aici nu spune ca vom pierde sau nu plange. Toti aici cred ca vom castiga. Totul este doar o chestiune de timp. Asadar, sunt foarte fericit sa vad aceasta multime de oameni, cu adevarat pregatiti sa lupte. Fiind gata sa moara pentru pamantul lor. Neavand nicio indoiala cu privire la castigul nostru in acest razboi”, a spus ea.

Sotul ei, Fursin, s-a nascut in orasul de vest Lviv si a spus ca „oamenii lui vor intotdeauna sa fie liberi. Acesti oameni sunt gata sa lupte pentru libertatea lor”.

Plecand in misiuni de lupta, el este ingrijorat pentru siguranta familiei sale – sotia, parintii si sora lui – dar a spus ca „va face totul pentru a-i proteja”.

„Viata aici este diferita, dar este viata. Oamenii glumesc si rad. Este foarte interesant de vazut. Este un alt tip de viata care s-a schimbat odata cu inceputul razboiului, dar este viata”, a spus ea.
Cuplul a cerut comunitatii internationale sa ajute Ucraina cu bani, alimente, arme si asistenta medicala si sa puna mai multe sanctiuni impotriva Rusiei.

Fursin a spus ca spera ca va veni timpul in curand cand isi va putea aduna familia si prietenii „toti intr-un singur loc si sa bea un pahar de vin bun. Si sa spuna tuturor: „Hai, razboiul s-a incheiat, noi am castigat”.

Inainte de aceasta ora, insa, el a spus ca doreste ca „toata lumea, inclusiv Rusia si poporul rus, sa-si aminteasca” ca lupta „pentru libertatea lumii”.

Publicitate

Publicitate
Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Recent Posts

Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital: „Tineti-ma aproape, pentru ca…”

Marele actor Florin Piersic a transmis, marti, primul mesaj pentru public, de la internare. Mesajul…

2 ore ago

Ce pensie primeste marele Florin Piersic de la statul roman, dupa 7 decenii de cariera

Florin Piersic ramane unul dintre cei mai venerati actori din tara noastra, cu o cariera…

2 ore ago

Florin Piersic a primit o vizita-surpriza. Cine a mers la spitalul la care este internat marele actor

Duminica, Marcel Ciolacu, premierul Romaniei, a facut o vizita neanuntata la Spitalul Foisor din Bucuresti,…

o zi ago

Tragedie fara margini la Barlad. Bianca si Petronela si-au gasit sfarsitul intr-un cumplit accident: “Lacrimi amare ard pamantul, sufletul nostru nu mai are vindecare”

Intr-un tragic accident petrecut in noaptea de vineri spre sambata in localitatea Perieni din judetul…

o zi ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru luni, 13 mai 2024. Zodiile avertizate de astre.

Sfatul zilei de luni. Astrologul Pavel Globa spune ca este important sa nu fii nervos…

o zi ago

Mihai Voropchievici, horoscop pana pe 20 mai 2024. Vesti fabuloase pentru Berbeci, Gemenii au reusite, protectie divina pentru Sagetatori

Horoscop pana pe 20 mai 2024. Numerologul Mihai Voropchievici a prezentat, la Antena 3 CNN,…

o zi ago