Categories: Sanatate

Cum sa va protejati de gripa

Publicitate

Pentru a iesi invingator, pregateste-te serios sa-i infrunti! Virusurile sunt atat de mici incat nu pot fi vazute cu un microscop obisnuit. Acestea sunt capabile sa se inmulteasca in detrimentul celulelor corpului in care patrund. Imaginati-va cum ar fi daca virusurile ar avea inteligenta! Atunci ar fi mult mai dificil sa le impotrivim … Din fericire, nu avem de-a face cu un adversar atotputernic, desi foarte puternic …

Care ar trebui sa fie masurile preventive impotriva gripei si virusurilor

Cea mai eficienta protectie impotriva virusurilor este vaccinarea. Dar daca nu a functionat la timp sau aveti contraindicatii, puteti recurge la alte metode.

Evitati locurile aglomerate.

Medicii au calculat ca un pacient cu gripa infecteaza in medie 5 persoane. Prin urmare, incercati sa nu fiti aproape de cineva care stranuta si tuseste. Daca acest lucru nu este posibil, purtati o masca medicala. Purtati-o astfel incat sa va acopere complet nasul si gura si sa fie bine fixata. Incercati sa nu atingeti masca inutil, iar daca o atingeti sau o scoateti, spalati-va bine mainile. Unele modele pot fi utilizate timp de 4 sau chiar 6 ore. Dar, de regula, o masca obisnuita este purtata timp de aproximativ 2 ore.

Publicitate

Incercati sa nu stati foarte mult in frig!

Plimbarile sunt foarte utile, dar este important sa va imbracati calduros pentru a nu ingheta. In caz contrar, imunitatea se va slabi si deveniti vulnerabili la infectie.

Consolidati-va sistemul imunitar.

De regula, bolile virale apar atunci cand comunicam cu bolnavii sau in timpul unor epidemii masive. Cu toate acestea, este posibil sa va imbolnaviti cand corpul este slabit si nu poate rezista infectiei. O persoana sanatoasa este bine protejata de sistemul imunitar, in primul rand de sistemul interferon. Interferonii sunt substante proteice produse de organism, care sunt sintetizate in organism pentru a proteja impotriva diferitelor infectii.

O scadere a sintezei lor duce la dezvoltarea bolilor infectioase. Intareste-ti imunitatea: mananca o dieta echilibrata, odihneste-te si dormi adecvat, nu fii nervos, nu fuma si nu abuza de alcool.

Aerisiti locuinta.

Daca cineva din familia ta se imbolnaveste, aeriseste locuinta cat mai des posibil. Nu folositi niciodata dezinfectanti pe baza de clor. Ele irita membrana mucoasa chiar si a unei persoane sanatoase. Virusurile pot persista in interior timp de 2 pana la 9 ore; pe hartie, carton sau tesaturi – pana la 12 ore, iar pe suprafete de sticla – pana la 10 zile. Deci, trageti propriile concluzii!

Spalati-va mainile des.

Pana la 80% din bacteriile si virusurile periculoase sunt transmise prin intermediul mainilor murdare. Prin urmare, incercati sa va spalati mainile des cu apa calda si sapun. Daca acest lucru nu este posibil, utilizati dezinfectanti pe baza de alcool, cum ar fi geluri, spray-uri sau servetele.

Bea mai multe lichide.

Ceaiurile calde sunt un bun ajutor in lupta impotriva racelii si gripei. Lichidul indeparteaza produsele reziduale ale virusurilor si bacteriilor din organism. Se prepara di flori de musetel, tei, echinacee, oregano sau cimbru (le puteti cumpara de la farmacie), adaugati miere la infuzie si beti ca ceai pe tot parcursul zilei. Aceste plante medicinale au efecte diaforetice, diuretice si antiinflamatoare. Pentru a stimula sistemul imunitar si pentru a creste rezistenta organismului la raceli si boli infectioase, sunt utile bauturile cu vitamina C: bauturi din fructe de afine si decocturi de macese sau zmeura.

Spalati-va nasul ca masura preventiva.

Pentru a preveni patrunderea microorganismelor care se aseaza in cavitatea nazala, trebuie sa va clatiti nasul, in special in timpul epidemiilor. Pentru spalari, preparati o solutie de sare de mare (1 lingurita pe pahar de apa calda). In timpul procedurii, mucusul si praful sunt indepartate din sinusuri si, impreuna cu acestea, virusuri si bacterii patogene.

Includeti usturoiul in dieta dvs. pentru masuri preventive.

Fitoncidele secretate de usturoi contribuie la producerea de interferon, care previne patrunderea virusului in celula. Prin urmare, asigurati-va ca adaugati usturoi la mancare.

Si, in cele din urma, una dintre cele mai placute modalitati de a rezista la virusuri – trebuie doar sa va relaxati! Oamenii de stiinta cred ca atunci cand ne relaxam (prin exercitii de respiratie, meditatie sau alte tehnici), rezistenta organismului la infectie creste semnificativ.

Publicitate
Publicitate
Doctor Andrei Mihai Laslau

Cine este Andrei Laslău? Andrei Laslău este medic specialist (chirurgie generală). Si-a terminat rezidentiatul la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Ioan” București. A scris inca din timpul facultatii numeroase articole pe teme medicale pentru ziarul “Jurnalul Național” și pentru diverse site-uri. In perioada 2012-2020, pDoctorul Andrei Laslau a fost o prezenta constata in media ( TV, print, radio, web ), cu numeroase aparitii. A fost jurat in emisiunea Mama mea e cea mai buna ( KanalD ). A aparut in nenumarate emisiuni pe teme medicale difuzate de cele mai mari posturi TV din Romania, la ore de maxima audienta – Draga mea prietena, Teo Show, WowBiz – KanalD, Acces direct, Un show pacatos, Agentul Vip, Rai da Buni, Observator Special, Neata cu Razvan si Dani, Star Magazin, Star Matinal, Editiile de Stiri – Antena 1, Antena Stars, Antena 3, ByAlexa – Nasul TV, Vorbeste Lumea, La Maruta – ProTV, CancanTV – Acasa TV, diverse emisiuni ale B1TV, radio – Radio Romania Bucuresti, EuropaFM samd. Doctorul Andrei Laslau a fost supranumit ” Doctorul Oz ” al Romaniei si gestioneaza comunitati social media ce insumeaza peste un milion de urmaritori, conturile lui Social Media – Facebook / Instagram atingand combinat peste 1.5 milioane de oameni zilnic si peste 5 milioane de oameni saptamanal.

Recent Posts

Tragedie in familia unuia dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Romania. Fiica sa, in varsta de doar 22 de ani, studenta la Drept, a fost gasita fara suflare

Tragedie in lumea dezvoltatorilor imobiliari din Iasi O veste cutremuratoare a zguduit lumea dezvoltatorilor imobiliari…

4 ore ago

Adriana Bahmuteanu, in lacrimi! Copiii ei au fost scosi din casa lui Silviu Prigoana si luati de Protectia Copilului: „Asta este cazul Caracal 2”

Situatia copiilor Adrianei Bahmuteanu dupa decesul lui Silviu Prigoana Baietii Adrianei Bahmuteanu, Eduard si Maximus,…

8 ore ago

Basescu, reactie transanta vizavi de amenintarea Rusiei cu un razboi nuclear: „Cine crede ca Rusia va ceda vreun centimetru de teritoriu ocupat se insala”

Traian Basescu despre posibilitatea unui razboi nuclear: „Putin stie ca daca loveste primul, va fi…

9 ore ago

Silviu Prigoana si-a impartit averea inainte sa se stinga! Ce primeste fiecare

Testamentul lui Silviu Prigoana: Detalii despre impartirea averii- Subiect de discutie dupa disparitie Moartea lui…

22 de ore ago

De ce au ajuns copiii sa stea la Silviu Prigoana si nu la Adriana Bahmuteanu, desi aveau custodie comuna: „Judecatoarea mi i-a alocat mie. A aparut o filmare pe internet…”

Subiectul custodiei copiilor dintre Silviu Prigoana si Adriana Bahmuteanu a generat numeroase controverse de-a lungul…

22 de ore ago