Categories: News

Ce s-a intamplat cu gimnastul rus dupa ce a aparut cu semnul tancurilor lui Putin pe piept. Reactia ministrului de externe Serghei Lavrov

Un gimnast rus va fi sanctionat disciplinar pentru purtarea unui simbol legat de invazia Ucrainei de catre tara sa pe podiumul Cupei Mondiale se Gimnastica, a anuntat luni Federatia Internationala de Gimnastica (FIG ) .

Ivan Kuliak, in varsta de douazeci de ani, a urcat pe podium pe locul trei, alaturi de medaliatul cu aur ucrainean Kovtun Illia, la Cupa Mondiala de gimnastica de la Doha, sambata. Pe bluza lui era litera „Z” – un simbol nou adoptat de sprijin pentru armata rusa, dupa ce a fost vazut pictat pe partea laterala a tancurilor care se indreptau spre Ucraina.

„Federatia Internationala de Gimnastica confirma ca va cere Fundatiei de Etica a Gimnasticii sa deschida proceduri disciplinare impotriva lui Kuliak in urma comportamentului sau socant la Cupa Mondiala”, a spus FIG.

Publicitate

In ciuda faptului ca unii critici au sustinut ca era probabil ca tanarul gimnast sa fi fost constrans sa poarte simbolul, antrenorul principal al echipei nationale de gimnastica a Rusiei a negat acest lucru.

„Nu s-a consultat cu noi. Cu siguranta a fost initiativa lui personala. Baietii nostri sunt patrioti ai Rusiei”, a declarat Valentina Rodioenko pentru Match TV.

Anterior se hotarase ca toti sportivii rusi si belarusi vor fi interzisi de luni la viitoarele evenimente de gimnastica din cauza razboiului declansat de Rusia.

„Din 7 martie 2022, sportivii si oficialii rusi si belarusi, inclusiv arbitrii, nu au voie sa participe la competitiile FIG sau la competitiile sanctionate de FIG”, a declarat organismul intr-un comunicat saptamana trecuta.

Rusia a fost criticata pe scara larga de comunitatea sportiva pentru invadarea Ucrainei, o serie de organisme sportive depunand eforturi pentru a exclude Rusia de la participarea la evenimente viitoare, inclusiv Federatia Internationala de Hochei suspendand echipele si cluburile nationale din Belarus si Rusia pana la noi ordine.

Oficialii rusi au criticat reactia puternica impotriva personalitatilor culturale si a sportivilor rusi, ministrul de externe Serghei Lavrov recunoscand miercuri ca a fost surprins de aceste miscari.

„Eram pregatiti pentru sanctiuni, dar nu ne asteptam ca acestea sa afecteze sportivi, intelectuali, actori si personalitati din media”, a spus Lavrov, potrivit themoscowtimes.com.

Publicitate

Publicitate
Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Recent Posts

Alerta METEO! Ciclonul care a devastat Italia ajunge si in Romania.

Fenomene meteo extreme in Europa in luna mai Luna mai se dovedeste a fi una…

19 minute ago

Acest copil a ajuns cel mai iubit actor in Romania! Nu a terminat niciodata liceul, dar ne-a cucerit pe toti cu talentul sau inegalabil.

Un Destin Impresionant: Copilul din imaginea de mai sus a devenit cel mai iubit actor…

3 ore ago

Manastirea din Romania in care orice dorinta ti se indeplineste. Aici, au loc adevarate miracole

Stiai ca exista un loc in Romania unde oamenii vin pentru a-si indeplini cele mai…

3 ore ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru vineri, 17 mai 2024. Trei zodii trec prin schimbari incredibile la inceput de weekend

Sfatul zilei de vineri. O zi frumoasa. Astrologul Pavel Globa vede posibilitatea unor schimbari majore…

22 de ore ago

El este preotul din Arges ucis de un tanar de 18 ani fara permis. Doi copii au ramas orfani de tata

Preotul Ilie Geangavelea, in varsta de 44 de ani, din judetul Arges, a fost ucis…

o zi ago

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Preotul Ilie s-a stins fulgerator la doar 44 de ani.

Preotul Ilie Geangavelea din Costesti, Arges, a murit intr-un accident rutier, iar un coleg de-al…

o zi ago