Categories: News

Ajutor de la stat, in valoare de 700 de lei, pentru persoanele care indeplinesc aceste conditii

Un sprijin esential pentru prevenirea abandonului scolar

Incepand cu anul scolar curent, mamele minore din judetul Prahova care continua sa frecventeze scoala beneficiaza de o bursa lunara de 700 de lei. Aceasta masura are ca scop principal prevenirea abandonului scolar si oferirea unui sprijin concret pentru adolescentele care doresc sa isi finalizeze studiile, in ciuda provocarilor pe care le implica maternitatea timpurie.

Cum functioneaza bursa?

Pentru a fi eligibile pentru aceasta bursa, mamele minore trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Una dintre acestea este sa nu acumuleze mai mult de 60 de absente nemotivate pe parcursul anului scolar. Astfel, aceasta suma lunara este menita sa asigure stabilitatea educationala a tinerelor mame, oferindu-le resursele necesare pentru a-si putea continua studiile fara presiunea financiara imediata.

Publicitate

Initiativa, lansata anul trecut, vizeaza sprijinirea adolescentelor care, desi devin mame la varste fragede, doresc sa isi finalizeze invatamantul obligatoriu. Bursa se acorda pana la sfarsitul clasei a XII-a, indiferent daca elevele ating varsta majoratului in timpul scolarizarii.

Impactul bursei in judetul Prahova

Anul trecut, 20 de adolescente din judetul Prahova au beneficiat de aceasta bursa, majoritatea provenind din mediul urban. Directia de Invatamant din Prahova a stabilit ca pana pe 20 octombrie, scolile sa raporteze Inspectoratului Scolar Judetean situatia elevilor bursieri, inclusiv a celor care vor incepe sa primeasca bursa din noiembrie.

O situatie alarmanta: Cresterea numarului de mame minore

Problema mamelor minore a fost recent adusa in atentie de catre publicatia Observatorul Prahovean, care a raportat o crestere ingrijoratoare a numarului de nasteri in randul adolescentelor la Maternitatea Ploiesti. In primele sase luni ale anului, 75 de minore cu varste intre 13 si 15 ani au devenit mame, majoritatea provenind din medii vulnerabile, inclusiv din zone rurale.

Aceste tinere se confrunta deseori cu analfabetismul, iar in lipsa sprijinului familial adecvat, multe dintre ele ajung in centrele maternale. Un exemplu este centrul din Baicoi, unde mamele minore pot locui impreuna cu copiii lor pana la solutionarea problemelor sociale cu care se confrunta.

Concluzie

Bursa lunara de 700 de lei oferita mamelor minore din Prahova reprezinta un pas important in sprijinirea acestor adolescente si in combaterea abandonului scolar. Cu toate acestea, problema ramane una complexa, avand nevoie de solutii complementare, cum ar fi educatia sexuala si sprijinul social pentru tinerele din medii defavorizate.

Publicitate

Publicitate
Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Recent Posts

Ajun de Sfantul Dumitru 2024. Ce trebuie sa faci pe 25 octombrie pentru sanatate, prosperitate si intelegere in familie

Ajun de Sfantul Dumitru 2024. Sfantul Dumitru este pomenit in fiecare an pe data de…

3 minute ago

Raluca Pastrama, acuzatii dure la adresa lui Pepe: „Eu ii platesc lui rate…”

Scandalul continua intre Raluca Pastrama si Pepe! Ce spune bruneta despre gradinita pe care au…

3 ore ago

Cine a fost primul sot al Deliei Budeanu. Regretata prezentatoare TV a fost parasita la varsta de 22 de ani

Povestea nestiuta a Deliei Budeanu: Parasita la 22 de ani de primul sot Delia Budeanu,…

4 ore ago

Cine este fiul Deliei Budeanu si mostenitorul dinastiei Budeanu

Delia Budeanu: O cariera impresionanta in televiziune Delia Budeanu a fost una dintre cele mai…

5 ore ago

Horoscop special cu Neti Sandu. Patru zodii trec printr-o schimbare de destin. S-au aliniat astrele in sfarsit si vor avea doar de castigat.

Horoscop 23 octombrie 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua…

13 ore ago