Familia actorului american Bruce Willis a anuntat miercuri ca vedeta, in varsta de 67 de ani, a decis sa renunte la profesia de actor dupa ce a fost diagnosticat cu afazie, o tulburare de limbaj cauzata de leziuni la nivelul creierului, care afecteaza capacitatea unei persoane de a comunica, informeaza site-ul revistei Variety.
„Pentru minunatii fani ai lui Bruce, noi, ca familie a lui, vrem sa anuntam ca mult iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu anumite probleme de sanatate si a fost diagnosticat recent cu afazie, care ii afecteaza capacitatile cognitive. Ca urmare a acestui fapt, Bruce se va retrage din cariera de actor, care a insemnat atat de mult pentru el”, a anuntat familia starului american intr-un comunicat.
„Aceasta este o perioada cu adevarat dificila pentru familia noastra si apreciem iubirea, compasiunea si sprijinul vostru neintrerupte. Vom trece prin aceste lucruri impreuna, ca o familie unita, si am vrut sa anuntam fanilor aceste lucruri, deoarece stim cat de mult inseamna el pentru voi si cat de mult insemnati voi pentru el”, precizeaza acelasi comunicat.
Publicitate
Potrivit AFP, documentul a fost semnat de actuala sotie a actorului Bruce Willis, Emma Heming Willis, precum si de fosta lui sotie, Demi Moore, si de fiicele starului american – Rumer, Scout, Tallulah, Mabel si Evelyn.
Specialistii de la Mayo Clinic din Statele Unite precizeaza ca afazia apare adeseori dupa un accident vascular cerebral sau dupa un traumatism cranian si il impiedica pe pacient sa comunice in mod normal. „Afazia poate sa afecteze capacitatea oamenilor de a vorbi, de a scrie si de a intelege un limbaj, atat in forma orala, cat si scrisa”, au explicat medicii americani.
Afazia este o afectiune care va afecteaza capacitatea de a comunica. Va poate afecta vorbirea, precum si modul in care scrieti si intelegeti atat limbajul vorbit, cat si cel scris.
Afazia apare de obicei brusc dupa un accident vascular cerebral sau o leziune la cap. Dar poate aparea treptat si dintr-o tumora cerebrala cu crestere lenta sau o boala care provoaca leziuni progresive, permanente (degenerative). Severitatea afaziei depinde de o serie de afectiuni, inclusiv de cauza si amploarea leziunii cerebrale.
Odata ce cauza a fost abordata, principalul tratament pentru afazie este terapia de vorbire si limbaj. Persoana cu afazie reinvata si practica abilitatile lingvistice si invata sa foloseasca alte moduri de a comunica. Membrii familiei participa adesea la proces, ajutand persoana sa comunice.
Afazia este un semn al unei alte afectiuni, cum ar fi un accident vascular cerebral sau o tumoare pe creier.
O persoana cu afazie poate:
Sa vorbeasca in propozitii scurte sau incomplete
Vorbeste in propozitii care nu au sens
Inlocuieste un cuvant cu altul sau un sunet cu altul
Rosteste cuvinte de nerecunoscut
Nu intelege conversatia altora
Scrie propozitii care nu au sens
Deoarece afazia este adesea un semn al unei probleme grave, cum ar fi un accident vascular cerebral, solicitati asistenta medicala de urgenta daca dezvoltati brusc:
Dificultate de a vorbi
Dificultati de intelegere a vorbirii
Dificultate cu reamintirea cuvintelor
Probleme cu cititul sau scrisul
Situatia copiilor Adrianei Bahmuteanu dupa decesul lui Silviu Prigoana Baietii Adrianei Bahmuteanu, Eduard si Maximus,…
Traian Basescu despre posibilitatea unui razboi nuclear: „Putin stie ca daca loveste primul, va fi…
Testamentul lui Silviu Prigoana: Detalii despre impartirea averii- Subiect de discutie dupa disparitie Moartea lui…
Dupa trei zile de tacere, Adriana Bahmuteanu a reusit sa vorbeasca cu fiul sau, Maximus,…
Subiectul custodiei copiilor dintre Silviu Prigoana si Adriana Bahmuteanu a generat numeroase controverse de-a lungul…
Comisia de Disciplina din cadrul UEFA a concluzionat ca abandonul a fost responsabilitatea echipei Kosovo,…