Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a declarat ca masura de compensare a facturilor la energie este posibil sa se prelungeasca.
„Este foarte posibil ca aceste masuri sa se prelungeasca. Mai mult ca sigur va spun ca cel putin in zona de compensare energie electrica categoric ca se vor prelungi”.
„Cred ca o familie ar trebui sa aiba un venit impreuna peste 3.000 de lei (un salariu de 3.000 lei de persoana – n.red. ), in acest moment, minim. Ce este cel mai grav este ca noi suntem penultimul stat la riscul de saracie”, a declarat Marcel Ciolacu.
Publicitate
Despre majorarea inflatiei, presedintele PSD a spus ca ”este influentata in continuare de preturile la energie, pentru ca nu au reusit toate companiile sa inchida compensarile”.
”E posibil ca daca Ministerul Energiei inchide acest capitol cu compensarile pe energie, inflatia sa mai scada”, a afirmat Marcel Ciolacu, precizand ca urmeaza sa faca fata inflatiei din zona euro.
”Este record (de inflatie, nr) in toata Europa. Ganditi-va daca nu s-ar fi luat aceste masujri unde s-ar fi ajuns”, a mai spus el.
”Sunt mai multe masuri fiscale pe care va trebui sa le luam si sa le prezentam pana la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu sase luni inainte, pentru ca viitorul buget de stat sa il construim pe noile masuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 iunie. Raman la pararea ca, cel putin in privinta preturilor la energie, ar fi trebuit sa vina cu o reglementare, si ar fi avut efecte imediate”, a explicat Ciolacu, precizand ca aceasta compensare a creat un decalaj, pana se vad efectele.
”Trebuie facuta o analiza foarte clara, pana la 1 iunie”, a precizat el.
”Exista si o redimensionare si o reasezare a impozitelor, astfel incat sa fie o colectare mai buna, dar asta nu inseamna ca marim taxele”, a spus Ciolacu. Liderul PSD a mai spus ca sustine in continuare impozitul progresiv, adaugand ca se vor face deductibilitatile necesare.
”In momentul in care introduci impozitul progresiv, va dau un exemplu, numai in zona de sanatate, este asigurarea de sanatate, asigurarile pe viata, sa fie deductibile, astfel incat sa nu fie impozitat acel venit. Mai mult, la asigurarile de sanatate, de viata, avem o suma care se duce la Pilonul III. Mai mult, avem si o economie datorita acestor asigurari, la Casa de Asigurari, la bugetul de stat, catre serviciile private de sanatate”, a mai aratat Ciolacu, adaugand ca ”ori intram intr-o logica asa cum e in toata lumea, in toate statele dezvoltate, ori incercam sa ne mintim in continuare, cu aceasta cota unica care nu mai este unica de fapt”.
Ce pensie ai la 15 ani de vechime? Acesta este un subiect de interes pentru…
Doliu in lumea artistica din Romania. Indragitul cantaret de muzica folk Marius Batu a trecut…
Cum sa pastrezi varza murata perfecta si alte trucuri utile in bucatarie Muraturile, legumele, zarzavaturile…
Adriana Bahmuteanu, in proces de succesiune pentru averea lui Silviu Prigoana Adriana Bahmuteanu a anuntat…
Trucuri eficiente pentru a economisi energie iarna: Cum sa pastrezi caldura fara facturi uriase Iarna…
Este oficial: vine Craciunul in Sectorul 4! Primarul Daniel Baluta anunta aprinderea luminitelor de sarbatori…