Categories: News

Televiziunea de stat rusa declara ca al treilea razboi mondial a inceput dupa scufundarea navei amiral „Moskva”

Televiziunea de stat rusa spune ca al treilea razboi mondial a inceput deja dupa scufundarea navei-amiral „Moskva”

Principalul purtator de cuvant al Kremlinului a intrat in colaps aseara , dupa ce nava amiral a Flotei RUSE a fost scoasa .

Oficialii au refuzat sa recunoasca afirmatiile Ucrainei ca a lovit nava cu rachete de croaziera, o operatiune care ar fi unul dintre cele mai mari succese militare ale Kievului de la inceputul invaziei.

Publicitate

Dar, in ciuda insistentelor Rusiei ca s-a scufundat din cauza incendiului, capitala ucraineana a fost lovita de rachete peste noapte , un semn ca Vladimir Putin vrea sa se razbune pentru doborarea navei.

Orasul a fost ferit de bombardamentele aeriene de cand trupele ruse s-au retras din nord, dar au avut loc lovituri impotriva Kievului, Harkovului si a unor locatii mai la vest.

La postul de televiziune Rusia 1, un purtator de cuvant al Kremlinului care a sustinut razboiul, a fost aproape de a recunoaste ca Ucraina a scufundat Moscova, cerand un raspuns zdrobitor.

Olga Skabeyeva, unul dintre cei mai importanti propagandisti ai lui Vladimir Putin, a declarat telespectatorilor ca sprijinul occidental pentru Ucraina echivaleaza cu un conflict direct cu Rusia, spunand: „Ceea ce a escaladat poate fi numit cu siguranta al treilea razboi mondial. Asta e sigur”, noteaza metro.co.uk

„Acum luptam cu siguranta impotriva infrastructurii NATO. Trebuie sa recunoastem asta.

Un invitat al emisiunii a asemanat scufundarea nvei cu un atac asupra pamantului rus, in ciuda insistentelor Kremlinului ca a cazut din cauza unui incendiu.

El a folosit, de asemenea, cuvantul „razboi”, interzis in Rusia, si a trebuit sa i se aminteasca de terminologia aprobata de guvern „operatie militara speciala”, adaugand ca Kievul ar trebui distrus.

La un alt post de stat rus, prezentatoarea Olesya Loseva a spus ca Occidentul considera ca „Rusia este o tara care nu merita sa fie pe harta lumii si ca toti rusii ar trebui sa fie eliminati de pe fata pamantului”, potrivit Daily Mail.

Rusia a declarat  ca armele carea sunt livrate Ucrainei sunt tinte legitime .

De asemenea, Kremlinul a raspuns cu furie la stirile ca Suedia si Finlanda urmeaza sa solicite aderarea la NATO ca raspuns la invazie .

Surse pro-ucrainene spun ca Moscova a fost eliminata intr-o operatiune folosind drone pentru a-si incurca sistemele de aparare antiracheta.

Doua rachete de croaziera Neptune au fost trase de pe uscat si au lovit babordul navei de razboi.

Lovitura a declansat o explozie in depozitul de munitie si un incendiu, detaliu confirmat partial de Kremlin.

Rusia a spus ca toti cei 500 de membri ai echipajului de la bord au fost evacuati, dar este posibil sa existe decese.

Este cea mai mare nava care a fost scufundata in lupta de cand Royal Navy a scos Belgrano in timpul Razboiului Falkland si cea mai importanta victima navala de la cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Publicitate

Publicitate
Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Recent Posts

Printul Harry, umilit total de Regele Charles. Nimeni nu se astepta la asa ceva

Ducele de Sussex, Printul Harry, a fost "profund socat" de respingerea publica "brutala" si "dureroasa"…

27 de minute ago

Se retrage Simona Halep din tenis? Firicel Tomai a dat verdictul: ”Organismul nu-i va da voie sa…”

Initial, Simona Halep a primit o suspendare de patru ani dupa ce a picat testul…

44 de minute ago

Florin Piersic, prima declaratie de pe patul de spital: „Sunt undeva departe…”

Florin Piersic se simte din ce in ce mai bine. Actorul a fost reevaluat cardiologic…

o oră ago

Alina Badic, horoscop pana pe 26 mai 2024: „O configuratie deosebita! Acum ori niciodata”

Astrologul Alina Badic a prezentat la B1 TV, previziunile astrale pentru perioada urmatoare. Sa vedem…

2 ore ago

Horoscop special cu Neti Sandu. A sosit vremea marilor schimbari si a marilor castiguri. Patru zodii isi indeplinesc dorintele

Horoscop 19 mai 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru finalul…

4 ore ago

Mihai Voropchievici, horoscop pana pe 27 mai 2024. Gemenii scapa de greutati, Racii au mare succes, Balantele au reusite exceptionale

Horoscop pana pe 27 mai 2024. Numerologul Mihai Voropchievici aprezentat, la Antena 3 CNN, previziunile…

16 ore ago