Persoanele cu dizabilitati din Bistrita-Nasaud vor avea acces la vouchere in valoare de 5000 de euro, in cadrul unui proiect care ii ajuta sa-si gaseasca mai usor un loc de munca. Acest proiect este intitulat „Facilitarea insertiei pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati”.
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita-Nasaud este partener al proiectului cofinantat de Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 – Locuri de munca pentru toti.
Obiectivul acestui proiectul este asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati, in conditii de egalitate cu ceilalti, la mediul fizic, informational si comunicational, in vederea cresterii sanselor la piata libera a muncii, scrie Bistriteanul.
Publicitate
Proiectul se adreseaza somerilor si persoanelor inactive cu dizabilitati, cu accent pe lucratorii varstnici (55-64 ani).
Persoanele cu dizabilitati non-NEET somere, persoane inactive, persoane aflate in cautarea unui loc de munca care beneficiaza de masuri active de ocupare pot beneficia – la cerere – de acest sprijin.
Se acorda subventii sub forma de vouchere pentru achizitionarea de dispozitive si tehnologii asistive si tehnologii de acces, altele decat cele finantate prin Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.
Voucherele pot fi accesate de persoanele care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
au o dizabilitate atestata prin certificatul de incadrare in grad de handicap;
se afla in cautarea unui loc de munca si nu au un loc de munca in prezent;
au varsta intre 18 si 65 ani, inclusiv elevi si studenti.
Conditia este ca produsele sa fie cuprinse in recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii, dispozitive asistive si tehnologii de acces.
In cazul in care valoarea produselor este mai mare decat cea a voucherului, diferenta este suportata de beneficiar sau reprezentantul legal al acestuia, dupa caz.
Pentru obtinerea unui voucher, persoana cu dizabilitati se prezinta la AJOFM BN. Aici se inregistreaza ca fiind in cautarea unui loc de munca. Va fi informat si consiliat corespunzator de specialistii institutiei.
Ulterior se semneaza acordul privind participarea la masurile pentru stimularea ocuparii fortei de munca. Persoanele cu dizabilitati interesate trebuie sa participe la minimum doua activitati de informare, consiliere, mediere. Activitatea de mediere este obligatorie.
Se depune apoi dosarul cu documentele necesare la DGASPC. Directiile judetene vor transmite catre ANDPDCA centralizatorul cu cererile depuse.
Horoscop 22 noiembrie 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua…
Atentionare meteorologica: Coduri galbene, portocalii si rosii pentru 21-22 noiembrie 2024 In contextul schimbarilor meteorologice…
Tragedie in lumea dezvoltatorilor imobiliari din Iasi O veste cutremuratoare a zguduit lumea dezvoltatorilor imobiliari…
Situatia copiilor Adrianei Bahmuteanu dupa decesul lui Silviu Prigoana Baietii Adrianei Bahmuteanu, Eduard si Maximus,…
Traian Basescu despre posibilitatea unui razboi nuclear: „Putin stie ca daca loveste primul, va fi…
Testamentul lui Silviu Prigoana: Detalii despre impartirea averii- Subiect de discutie dupa disparitie Moartea lui…