La scoala, copiii invata sa citeasca, sa scrie, sa numere, dar si sa devina responsabili prin indeplinirea temelor incredintate de profesori: acestea sunt supuse dezbaterii intre parinti si profesori.
Casa este pentru familie, activitati culturale si sportive sau pentru odihna?
O invatatoare a luat atitudine in aceasta dezbatere cu metoda ei unica de predare pe care a decis sa o aplice elevilor sai.
Dupa orele de scoala, rutina este aproape identica pentru toti copiii: gustare, teme, dus si somn. Un ritual in care parintii si copiii sunt grabiti si adesea epuizati. Atunci o invatatoare a decis sa schimbe jocul eliminand nevoia de a face temele acasa. Aceasta stire educationala a facut inconjurul internetului, captand interesul mai multor internauti, intre sustinatori si adversari.
Dupa ore indelungate de lectii teoretice si practice la scoala, copilul este intotdeauna obligat sa indeplineasca anumite teme pentru acasa, menite sa-si consolideze cunostintele si sa-si aprofundeze intelegerea materiei predate. Acest exercitiu isi propune, de asemenea, sa stimuleze gandirea copilului si sa ii permita sa exploreze alte aspecte ale lectiei intr-un mediu calm.
Totusi, o invatatoare a pus sub semnul intrebarii necesitatea impunerii temelor copiilor pentru ca acestia sa-si atinga intregul potential… Ceea ce a impins-o sa opreasca temele, lasandu-le astfel copiilor liberi sa-si dedice timpul hobby-urilor personale si familiei. O abordare neconventionala care invita la reflectie.
Invatatoarea isi explica decizia spunand ca „copiii ar trebui sa se bucure de timp cu familia, sa intareasca legaturile cu parintii lor si sa se angajeze in alte activitati recreative in afara scolii”. O declaratie puternica a Melissei, impartasita pe TikTok cu o imagine care a circulat pe scara larga, asa cum a transmis site-ul italian Al tuo fianco , intr-un articol publicat.
Invatatoarea a dezvaluit ca era obisnuita sa dea teme elevilor sai, fiind convinsa de necesitatea acestora. Cu toate acestea, perspectiva ei s-a schimbat cand a devenit mama .
„Dupa multa reflectie asupra muncii mele si a rolului meu de parinte, mi-am dat seama ca temele ajung sa fie o povara grea pentru intreaga familie”. Aceasta declaratie, distribuita pe scara larga online, a generat reactii nuantate, intre sustinere si critica.
Unii parinti au salutat abordarea Melissei, laudand metoda ei de predare care ofera copiilor mai mult timp in familie pentru a se angaja in activitati sportive, culturale sau extrascolare. De fapt, un parinte chiar a comentat: „Temele fac doar presiune asupra copiilor si familiilor lor”.
Potrivit lui Claire Leconte, profesor emerit de psihologie educationala, temele nu ar trebui sa fie obligatorii acasa, crezand ca exercita o presiune suplimentara asupra copilului. Ea explica pentru ziarul Ouest-France ca sarcina temelor trebuie redusa, astfel incat copilul sa se poata angaja in alte activitati si sa scape de stres.
Cupola de foc loveste Romania: Coduri de canicula si maxime de pana la 42 de…
Reactia presedintelui CCR in scandalul primelor de pensionare de 36.000 de euro. Marian Enache explica…
Ministrul Educatiei, Daniel David: „Premierul are demisia mea pe masa”. Intr-un context tensionat marcat de…
Ultimele clipe din viata lui Mihai Leu. Medicul Irinel Popescu dezvaluie ce s-a intamplat inainte…
Fotbalul mondial este in doliu dupa o veste cutremuratoare. Internationalul portughez Diogo Jota, in varsta…
Top 4 zodii norocoase in luna iulie: Luna iulie aduce o energie profunda, de transformare…