Categories: Life & Style

Miercurea Mare. Ce trebuie sa faci in aceasta zi ca sa ai noroc pana la sfarsitul anului

Miercurea Mare. Ce trebuie sa faci de Sfanta si Marea Miercuri, ca sa ai noroc pana la finele anului. Obiceiuri si superstitii in Saptamana Mare.

Miercurea din Saptamana Patimilor, una dintre cele mai importante zile din an, este cea in care exista o serie de lucruri pe care e bine sa le faci pentru ca anul sa-ti mearga foarte bine.

Ce e bine sa faci in Miercurea Mare ca sa-ti mearga bine de Paste si in tot restul anului

In Miercurea Mare se face pomenirea femeii pacatoase care a spalat cu lacrimi si a uns cu mir picioarele Mantuitorului, inainte de Patima Sa, ca simbol al pocaintei si indreptarii omului care greseste.

Publicitate

Tot Miercurea Mare Mare aminteste crestinilor de ziua in care Iuda Iscarioteanul L-a vandut pe Iisus fariseilor care voiau sa-L ucida, pentru treizeci de arginti. Gestul lui Iuda a facut ca, mai tarziu, ziua de miercuri sa fie declarata zi de post.

Pe langa insemnatatea religioasa deosebita a acestei zile, pe care crestinii ortodocsi din tara noastra o celebreaza an de an, Miercurea Mare vine si cu o serie de traditii si obiceiuri.

Ce e bine sa facem in Saptamana Mare pentru un an mai bun

Unele traditii stravechi romanesti spun ca Miercurea Saptamanii Patimilor este ultima din aceasta perioada luminata in care se mai pot face treburi casnice. In aceasta zi mai este permis doar sa se spele rufe si sa se calce, dar si sa se faca unele treburi campenesti.

De asemenea, Miercurea Mare este ziua in care e bine sa ne impacam cu oamenii cu care nu am avut o relatie tocmai buna in ultima perioada din an. Cel mai indicat lucru pe care il putem face Miercurea este sa spunem rugaciuni.

Se mai spune ca, Miercurea, femeile trebuie sa spele geamurile casei pentru a lasa soarele sa patrunda. Totul trebuie facut inainte de Joia Mare, pentru a aduce in casa lumina pe tot parcursul anului.

In aceasta zi de la mijlocul Saptamanii Luminate nu este bine sa ne enervam sau sa aruncam vorbe necurate si nici sa ii suparam pe cei din jurul nostru. Se spune ca o inima curata, o vorba buna si afectiunea aratata celor dragi ne fac sa avem un an mult mai bun si mai binecuvantat.

Exista zone din tara in care se obisnuieste ca in Miercurea Mare copiii sa mearga cu colindul la asfintitul soarelui, la final primind oua pentru a le inrosi.

Publicitate

Publicitate
Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Recent Posts

Alerta METEO! Ciclonul care a devastat Italia ajunge si in Romania.

Fenomene meteo extreme in Europa in luna mai Luna mai se dovedeste a fi una…

4 ore ago

Acest copil a ajuns cel mai iubit actor in Romania! Nu a terminat niciodata liceul, dar ne-a cucerit pe toti cu talentul sau inegalabil.

Un Destin Impresionant: Copilul din imaginea de mai sus a devenit cel mai iubit actor…

6 ore ago

Manastirea din Romania in care orice dorinta ti se indeplineste. Aici, au loc adevarate miracole

Stiai ca exista un loc in Romania unde oamenii vin pentru a-si indeplini cele mai…

6 ore ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru vineri, 17 mai 2024. Trei zodii trec prin schimbari incredibile la inceput de weekend

Sfatul zilei de vineri. O zi frumoasa. Astrologul Pavel Globa vede posibilitatea unor schimbari majore…

o zi ago

El este preotul din Arges ucis de un tanar de 18 ani fara permis. Doi copii au ramas orfani de tata

Preotul Ilie Geangavelea, in varsta de 44 de ani, din judetul Arges, a fost ucis…

o zi ago

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Preotul Ilie s-a stins fulgerator la doar 44 de ani.

Preotul Ilie Geangavelea din Costesti, Arges, a murit intr-un accident rutier, iar un coleg de-al…

o zi ago