Categories: Life & Style

Medicul Vlad Ciurea a spus ce activeaza boala de care suferea Rona Hartner: „Provoaca cea mai mare dereglare in creier si in tot organismul”

Care a fost elementul principal ce a initiat maladia ce in cele din urma a dus la decesul Ronei Hartner? Artista a invins anterior aceasta afectiune nemiloasa in 2019, iar doctorul Vlad Ciurea a explicat de ce a revenit.

Ce a generat maladia care a dus la pierderea Ronei Hartner

Rona Hartner, mereu plina de energie debordanta pe scena sau in platourile emisiunilor in care aparea, a parasit aceasta lume in data de 23 noiembrie 2023, pe masura ce starea sa de sanatate se inrautatea de la o zi la alta.

Artista se confrunta cu o maladie implacabila, un cancer pulmonar cu metastaze la nivelul creierului. A descoperit aceasta afectiune in vara aceluiasi an si declara ca a reusit sa o invinga intr-o luna printr-un tratament miraculos prescris de medici, dupa ce in 2019 fusese diagnosticata cu cancer la colon si ficat.

Publicitate

Cu toate ca avea sperante mari, boala a avut in cele din urma castig de cauza, iar medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat ca, in ceea ce priveste cancerul, stresul reprezinta factorul declansator principal.

„Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stra-stra-strabunicii nostri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur ca am si gena cancerului si gena hipertensiunii si gena diabetului, dar n-am facut niciuna dintre bolile astea.

Cand se activeaza? Cand intri intr-o anumita stare: depresie, suparare, nervi. Atunci se activeaza, ca si cum un pianist ar apasa pe o clapa. Si apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui tesut tumoral – n.r.).

Cand apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriti-va de stres! Stresul provoaca cea mai mare dereglare in creier si in tot organismul“, a explicat profesorul Vlad Ciurea, in cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar, citat de exquis.ro.

Autovindecarea nu trebuie exclusa

„Autovindecarea nu trebuie exclusa. Am avut pacienta o maicuta, cu o boala cerebrala foarte grava. Am operat-o pe creier, dar speranta de viata era de sase luni. A mai trait cel putin inca trei ani. A facut doar aceasta operatie, nu a mai continuat cu alta operatie, nici cu radioterapie.

A continuat cu rugaciuni si post, iar postul curata organismul. Ea se ruga, celealte maicute din jurul ei se rugau pentru ea. Trei ani stiu sigur ca a mai trait, nu stiu ce s-a intamplat dupa aceea. Dar pentru acei trei ani in plus a contat aceasta capacitate mentala de autovindecare. Deci, in niciun caz, autovindecare nu trebuie indepartata“, a mai spus neurochirurgul.

Publicitate

Publicitate
Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Recent Posts

Printul Harry, umilit total de Regele Charles. Nimeni nu se astepta la asa ceva

Ducele de Sussex, Printul Harry, a fost "profund socat" de respingerea publica "brutala" si "dureroasa"…

9 ore ago

Se retrage Simona Halep din tenis? Firicel Tomai a dat verdictul: ”Organismul nu-i va da voie sa…”

Initial, Simona Halep a primit o suspendare de patru ani dupa ce a picat testul…

10 ore ago

Florin Piersic, prima declaratie de pe patul de spital: „Sunt undeva departe…”

Florin Piersic se simte din ce in ce mai bine. Actorul a fost reevaluat cardiologic…

10 ore ago

Alina Badic, horoscop pana pe 26 mai 2024: „O configuratie deosebita! Acum ori niciodata”

Astrologul Alina Badic a prezentat la B1 TV, previziunile astrale pentru perioada urmatoare. Sa vedem…

10 ore ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru luni, 20 mai 2024. Trei zodii sunt avertizate de astre, trei primesc daruri de la Univers !

Sfatul zilei de luni. Astrologul Pavel Globa spune ca aceasta este o zi buna pentru…

12 ore ago

Horoscop special cu Neti Sandu. A sosit vremea marilor schimbari si a marilor castiguri. Patru zodii isi indeplinesc dorintele

Horoscop 19 mai 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru finalul…

13 ore ago