Categories: News

Marius Budai, anunt important despre pensiile romanilor. Ce se intampla, de fapt, de la 1 ianuarie.

Marius Budai a declarat ca procentul cu care pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023 va fi cunoscut abia dupa aprobarea bugetului, care va avea loc pana la sfarsitul acestui an. Totusi, ministrul a tinut sa sublinieze faptul ca aceasta crestere nu va fi mai mica de 10%.

Cand se va sti sigur procentul cu care se majoreaza pensiile

Declaratia ministrului Muncii vine dupa ce, zilele trecute, premierul Ciuca vorbea despre un procent de majorare a pensiilor de 15%, procent pe care il avansase anterior presedintele Iohannis.

“Noi, PSD-ul, am avut propunerea pentru majorarea pensiilor cu cel putin 10%. Noi suntem extrem de bine ancorati in realitate, ne uitam la tot ce se intampla in jurul nostru si am fundamentat acea propunere de o majorare de minimum 10% de la 1 ianuarie 2023.

Publicitate

Eu cunosc foarte bine viata parintilor si bunicilor nostri, nu-mi voi permite sa ma lansez in niciun fel de speculatie decat atunci cand coalitia va avea decizia finala luata.

Cert e ca va fi o majorare de cel putin 10%. Am spus cel putin 10%, nu-mi permit sa lansez alte procente.

Nu e vorba ca nu sunt bani, dar noi trebuie sa gandim o sprijinire echilibrata atat a economiei, cat si a masurilor sociale pentru ca nu vrem sa ajungem sa transformam mai binele in dusmanul binelui.

Suntem extrem de atenti la evolutia cifrelor. Acea propunere pe care am facut-o, de 10%, a fost fundamentata din punct de vedere economic. (…)”, a declarat ministrul.

Marius Budai a tinut totusi sa precizeze ca nu se vorbeste despre un procent mai mic de 10% si ca nu sustine cresterea varstei de pensionare.

”Seniorii trebuie sa stie ca pensiile vor creste cu cel putin 10%. In cel mai scurt timp, propunerea de buget va fi finalizata si va fi depusa. Va fi aprobat bugetul pentru 2023 in acest an.

Nu voi sustine majorarea varstei de pensionare, nu exista presiune de la Bruxelles, tratatele UE spun clar ca statul membru are independenta in a-si hotari politicile sociale.

Noi avem de lucru, intai trebuie sa crestem speranta de viata si mai ales speranta de viata sanatoasa. Abia ulterior putem sa facem un plan. Deocamdata avem de lucrat la nivelul de trai”, a precizat ministrul muncii in cadrul unei emisiuni la Romania TV.

Publicitate

Publicitate
Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Recent Posts

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru vineri, 17 mai 2024. Trei zodii trec prin schimbari incredibile la inceput de weekend

Sfatul zilei de vineri. O zi frumoasa. Astrologul Pavel Globa vede posibilitatea unor schimbari majore…

17 ore ago

El este preotul din Arges ucis de un tanar de 18 ani fara permis. Doi copii au ramas orfani de tata

Preotul Ilie Geangavelea, in varsta de 44 de ani, din judetul Arges, a fost ucis…

21 de ore ago

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Preotul Ilie s-a stins fulgerator la doar 44 de ani.

Preotul Ilie Geangavelea din Costesti, Arges, a murit intr-un accident rutier, iar un coleg de-al…

21 de ore ago

Horoscop special cu Neti Sandu. Trei zodii sunt pe cai mari. Scapa de greutati si isi schimba destinul.

Horoscop 16 mai 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua…

o zi ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru joi, 16 mai 2024. Astrele ne dau lectii. Vin schimbari importante in viata nativilor

Sfatul zilei de joi. Astrologul Pavel Globa spune ca Sagetatorii ar trebui sa dedice ziua…

2 zile ago

Horoscop cu Neti Sandu. Astrele aduc liniste si implinire pe toate planurile pentru mai multe zodii. Vin bani neasteptati

Horoscop 15 mai 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua…

2 zile ago