Categories: News

George Simion tuna si fulgera dupa decizia CCR. „E lovitura de stat”.

Publicitate

Reactia lui George Simion la validarea alegerilor prezidentiale: „CCR a continuat lovitura de stat!”

Decizia Curtii Constitutionale de a valida alegerile prezidentiale din 18 mai si victoria lui Nicusor Dan a declansat o reactie exploziva din partea liderului AUR, George Simion. Simion a acuzat CCR ca a „continuat lovitura de stat” si a lansat un apel la proteste de strada. Acesta sustine ca decizia este nedreapta si ca lupta sa pentru „dreptate electorala” abia incepe.

Contestarea rezultatului: Argumente fara dovezi

Contestatia depusa de George Simion cu o zi inainte fusese deja respinsa, iar sedinta solemna de validare a mandatului lui Nicusor Dan fusese anuntata pentru ora 12:00. Pentru sustinatorii AUR, vestea a venit ca o confirmare a unui scenariu pe care il invoca de luni de zile: manipulare, fraude si interventie din afacere.

„CCR a continuat lovitura de stat! Nu ne ramane decat sa luptam!”

Mesajul postat de George Simion pe Facebook a fost ferm, transant si incarcat de tensiune. Liderul AUR acuza direct Curtea Constitutionala de complicitate intr-o „lovitura de stat” pe care o leaga de decizia anterioara a aceleasi institutii de a anula alegerile din decembrie 2024. In opinia sa, ceea ce s-a intamplat in 18 mai nu este un proces democratic valid, ci o repetare a unei greseli majore, cu scopuri politice.

CCR a continuat lovitura de stat! Nu ne ramane decat sa luptam! Va chem alaturi de mine, azi si in urmatoarele saptamani!” a scris Simion, potrivit hotnews.ro.

Aceasta chemare la proteste are ecouri puternice in randul electoratului sau, care l-a sprijinit activ in campania prezidentiala si care considera, in marea majoritate, ca sistemul a fost manipulat impotriva lui. Tensiunile sociale se resimt deja pe retelele sociale, iar grupurile simpatizante AUR si-au anuntat prezenta in strada in orele urmatoare.

Argumente fara temei: Contestarea nu este sustinuta de dovezi

George Simion a depus miercuri o contestatie oficiala la Curtea Constitutionala, prin care cerea anularea turului doi al alegerilor prezidentiale. In documentul transmis, liderul AUR a invocat „nereguli grave”, „interventii externe” si „cumpararea votului” in diaspora, in special in Republica Moldova. Totusi, contestatia a fost respinsa rapid de judecatorii CCR, fara a fi luata in considerare ca avand temei juridic.

Intr-un alt mesaj video publicat inainte de anuntul oficial al Curtii, Simion spunea:

Vreau sa va anunt ca, asa cum Calin Georgescu a fost scos pe nedrept din competitia electorala si alegerile au fost anulate de CCR, nejustificat, care nu se baza pe dovezi, noi vom contesta la Curtea Constitutionala alegerea lui Nicusor Dan, din exact aceleasi motive pentru care ei au anulat alegerile in decembrie.

Argumentele invocate nu au fost insa insotite de dovezi concrete. Mai mult, autoritatile electorale au confirmat ca scrutinul s-a desfasurat in conditii legale si ca nu au fost semnalate nereguli semnificative care sa afecteze rezultatul final.

Acuzatii fara precedent privind votul din Republica Moldova

Unul dintre cele mai controversate puncte ale mesajului lui George Simion este legat de acuzatiile privind votul romanilor din Republica Moldova. Acesta a sustinut ca peste 100 de milioane de euro ar fi fost folositi pentru „turism electoral” si cumpararea voturilor, acuzand implicit o interventie straina in procesul democratic.

Publicitate

100 de milioane de euro a fost bugetul alocat in Republica Moldova, numai pentru turism electoral si pentru cumpararea vointei romanilor basarabeni care au fost diabolizati pe nedrept in ultima saptamana,” a afirmat liderul AUR.

Simion a continuat, insinuand ca resursele administrative ale unui alt stat ar fi fost folosite pentru influentarea alegerilor, o acuzatie grava, dar care, la fel ca si celelalte, nu a fost sustinuta de probe sau rapoarte oficiale.

Pentru ca au folosit resurse administrative ale unui alt stat, ca sa anuleze alegerile. Pentru ca persoane decedate au votat la scrutinul din 18 mai si niciun calcul din lume nu ne poate arata ca peste 11.500.000 de romani au fost la vot,” a completat Simion.

Un discurs politic construit pe retorica de criza

Strategia discursiva a lui George Simion in ultimele luni a fost una constanta: contestare, apel la emotie colectiva si portretizarea sa ca lider al celor marginalizati de sistem. Campania electorala a fost marcata de teme recurente – „statul paralel”, „ocupatia globalista”, „tradarea elitelor”, „vointa poporului furata”.

Validarea lui Nicusor Dan de catre CCR este, in aceasta viziune, nu doar o infrangere politica, ci o continuare a unui plan sistematic de marginalizare a miscarilor anti-sistem.

Simion se prezinta, in aceasta logica, ca ultima reduta a suveranitatii romanesti si ca un lider persecutat pentru ca a spus adevarul. Chemarile sale la „lupta” si la „revolta pasnica” vin din acelasi registru: crearea unui pol de rezistenta identitara si electorala.

Avertismente privind instabilitatea sociala

Declaratiile lui George Simion nu au ramas fara ecou. Mai multe organizatii civice, dar si lideri politici din partidele parlamentare, au cerut moderare si responsabilitate in exprimare, avertizand asupra riscului de escaladare sociala.

Totodata, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a anuntat ca va monitoriza atent grupurile care indeamna la proteste neautorizate, iar Jandarmeria a fost mobilizata preventiv in mai multe orase mari.

In acelasi timp, Administratia Prezidentiala a transmis ca ceremonia de validare a noului presedinte ales va avea loc conform calendarului stabilit, fara modificari, iar Nicusor Dan urmeaza sa depuna juramantul in Parlament in zilele urmatoare.

Impactul pe termen scurt si lung

Ramane de vazut daca George Simion va reusi sa capitalizeze politic nemultumirea unei parti din electorat sau daca apelurile sale vor duce la o radicalizare care va izola si mai mult AUR de scena politica principala. Strategia sa actuala pare sa mizeze pe mobilizare stradala, contestare permanenta si o retorica anti-sistem care depaseste limitele unui dialog democratic clasic.

Pe termen scurt, partidul sau risca sa fie asociat tot mai mult cu un discurs extremist, lucru care poate avea efecte negative inclusiv la nivel international, mai ales in contextul tensiunilor regionale si al presiunilor externe legate de stabilitatea democratica in Europa de Est.

Pe termen lung insa, daca reuseste sa mentina o baza de sustinere solida si sa se reinventeze ca forta politica cu mesaj clar si coerent, AUR poate deveni un jucator important in ecuatia alegerilor parlamentare din 2026.

Publicitate
Publicitate
Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Recent Posts

Iese fum Alb de la CCR. Avem Presedinte

Moment Istoric in Politica Romaneasca: Validarea lui Nicusor Dan ca Presedinte al Romaniei Evenimentul marcheaza…

2 ore ago

Rugaciunea de joi a parintelui Arsenie Boca: Ce sa rostesti ca sa iti mearga bine toata ziua

Rugaciunea de joi trebuie rostita in aceasta zi, dupa cum ii spune si numele. Rostind-o…

10 ore ago

Ilie Bolojan avertizeaza: „Asta ar insemna ca am ajuns cu spatele la zid”

Mesajul ferm al președintelui interimar Ilie Bolojan privind posibila creștere a taxelor în România Președintele…

20 de ore ago

CCR, anunt de ULTIMA ORA pentru George Simion!

CCR a anuntat ca cererea lui George Simion de anulare a alegerilor prezidentiale a fost…

20 de ore ago

Ce se intampla cu Calin Georgescu. George Simion a anuntat personal decizia AUR

Decizii Importante la AUR: Sustinerea lui Calin Georgescu si Viitorul Politic al Formatiunii Partidul Alianta…

20 de ore ago