O definitie pentru gandirea pozitiva este actul de a revizui procesele de gandire pentru a identifica domeniile care necesita imbunatatiri si apoi a utiliza instrumentele adecvate pentru a schimba aceste ganduri intr-un mod pozitiv, orientat spre obiective.
Problema asociata cu „gandirea pozitiva” consta in a crede ca exista un fel de putere supranaturala in gandirea pozitiva. In aceasta epoca a doctrinei false rampante puterea gandirii pozitive s-a remarcat ca una dintre cele mai populare erori.
Sustinatorii puterii gandirii pozitive sustin ca cercetarile lor sustin validitatea teoriei. Cu toate acestea, corpul de date este larg dezbatut. Unele dintre concluzii sugereaza ca exista o corelatie pozitiva intre o perspectiva pozitiva si performanta, dar aceasta este departe de gandurile pozitive care creeaza un rezultat.
Publicitate
Cercetarea sugereaza ca persoanele care au atitudini pozitive tind sa aiba o stima de sine mai mare si experiente mai bune in comparatie cu persoanele care au perspective pesimiste. Pe de alta parte, nu exista dovezi justificate care sa sustina ideea ca gandurile pot controla rezultatele. Gandirea pozitiva nu are nicio putere inerenta de a schimba viitorul.
Concentrarea asupra pozitivului devine autodistructiva atunci cand oamenii stabilesc asteptari nerealiste. Asa cum nu este sanatos sa gandesti ganduri prea negative, gandurile exagerat de pozitive pot fi la fel de daunatoare. Daca supraestimezi cat de mult impact pozitiv va avea o schimbare asupra vietii tale, s-ar putea sa devii dezamagit atunci cand realitatea nu se ridica la inaltimea fanteziei.
Multi oameni si-au dat seama ca gandirea pozitiva nu functioneaza intotdeauna si ca o atitudine plina de speranta nu garanteaza ca lucrurile bune se vor intampla. Unii experti spun ca oamenii tind sa intre intr-o perioada in care imbratiseaza un fel de „pesimism bland”, care ii ajuta sa inteleaga ca viata uneori nu merge cum isi imaginau.
Acum, acest lucru nu este neaparat un lucru rau.
S-ar putea sa fie timpul sa intelegem ca nu totul este alb sau negru. De mai multe decenii, gandirea pozitiva a fost un sfat recurent. La urma urmei, este ceea ce oamenii tind sa se agate ori de cate ori se confrunta cu dificultati. Nu este un secret faptul ca, intr-un fel, injectarea de optimism in creier ne impiedica sa cadem in neputinta.
Cu toate acestea, prezentul este plin de incertitudine. Intr-un fel sau altul, este necesar sa ne confruntam cu temerile pe care le avem, oricat de dificil ar fi.
In plus, este timpul sa vedem lucrurile dintr-o perspectiva diferita; una in care pozitivitatea si speranta sunt inca in picioare, dar intr-un mod mai realist. Acest lucru, fara indoiala, ar facilita accesul tuturor la provocari mai eficient.
E in regula. Este in regula sa te simti asa. Este in regula sa fii ingrijorat. Este in regula sa fii trist. Este in regula sa fii chiar devastat. Este o parte a vietii. Toata lumea a fost acolo; toata lumea se confrunta cu momente dificile.
Amintiti-va ca exista urcari si coborasuri de-a lungul drumului. Stii ca vor veni vremuri bune in cele din urma, pentru ca ai mai trecut prin asta. Poate ca ati fost deprimat sau stresat in legatura cu ceva, dar soarele a stralucit pana la urma si sunteti inca aici. Desigur, probabil ca intelegeti toate acestea din punct de vedere intelectual, dar nu va simtiti asa, deoarece va este greu sa vedeti cum se va intampla chiar acum cand va aflati in varful furtunii emotionale.
Ar putea fi chiar o oportunitate a unei vieti. In aceste momente de durere si confuzie, puteti face cu adevarat o schimbare si micsorati viata. Poti fi sincer cu tine.
Daca nu va aflati intr-un loc bun acum, imbratisati-l. E in regula.
Mintea anxioasa are particularitatea de a nu putea vedea partea buna a vietii. In acest sens, gandirea pozitiva nu functioneaza intotdeauna atunci cand te simti ingrijorat, stresat si provocat emotional. Exista situatii in care, oricat de mult ti-ar spune altii sa te inveseli, te simti in continuare in jos, pentru ca pur si simplu nu crezi.
In acest context, este interesant sa luati in considerare terapia de acceptare si angajament. Credeti sau nu, aceste lucruri va pot ajuta sa intelegeti ca viata nu este usoara si ca aveti voie sa cadeti, sa fiti falibil si sa va simtiti uneori fara speranta. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca va puteti pierde angajamentul fata de dumnevoastra. Gasiti un echilibru.
Ce ii uneste pe Gabriel Cotabita, Stela Popescu si Rona Hartner chiar si dupa moarte?…
Mesaje de ramas bun pentru Gabriel Cotabiţa: o pierdere uriaşa in lumea muzicii romaneşti Moartea…
Ultimul mesaj al lui Gabriel Cotabita: un simbol al recunostintei si al emotiei Gabriel Cotabita,…
Accidentele vasculare cerebrale (AVC) reprezinta una dintre cele mai grave afectiuni medicale, care pot duce…
Gabriel Cotabita s-a stins din viata la 69 de ani, lasand un gol imens Gabriel…
Gabriel Cotabita a incetat din viata la 69 de ani: o pierdere imensa pentru muzica…