Categories: News

Doliu urias in teatrul romanesc! A murit actorul Costel Constantin: „Singuratatea aceasta, la un moment dat, ucide”

Actorul Costel Constantin a incetat din viata

Celebrul actor Costel Constantin a murit, in ciuda faptului ca nu era cunoscut cu probleme de sanatate. In vara anului 2023, acesta a ales sa se retraga din activitatea artistica.

Nascut pe 20 octombrie 1942, la Galati, Costel Constantin a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in 1964, la clasa profesorului Beate Fredanov.

Publicitate

Actorul Costel Constantin a murit la varsta de 81 de ani

Costel Constantin s-a retras din viata publica vara trecuta, iar anuntul a fost facut de actorul Lari Giorgescu.

„Acum 10 ani, in luna iunie, aveam premiera, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti, cu spectacolul Omul care a vazut moartea. Atunci nu imi puteam imagina ca va ajunge la 225 de reprezentatii. Iar faptul ca in tot acest timp distributia a ramas neschimbata, a reusit sa transforme membrii spectacolului intr-o adevarata familie.

Aseara am avut ultima reprezentatie. Motivele tin de etica profesionala a unui artist. Se pare ca actorul Costel Constantin si-a propus sa se retraga la minunata varsta de 80 de ani si la nu mai putin de 60 de ani de teatru. Va multumesc, domnule Costel, pentru ceea cea am trait alaturi de dvs. pe scena!

Este greu de explicat cat de rare sunt aceste momente in lumea teatrului din zilele noastre. Iar faptul ca am fost parte dintr-un fenomen artistic de o amploare exceptionala, ma face sa ma simt cu adevarat norocos. Multumesc acestei „familii” in care am crescut in ultimii zece ani si publicului atat de numeros!”, a notat Lari Georgescu.

O cariera remarcabila in teatru, film si televiziune

Costel Constantin si-a facut debutul pe scena Teatrului National Bucuresti in 1970, interpretand rolul lui Nick in piesa „Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee. De-a lungul carierei, a jucat in numeroase piese de teatru, printre care „Saptamana patimilor” de Paul Anghel, „Regele Lear” de William Shakespeare, „Napasta” si „O scrisoare pierduta” de I.L. Caragiale, „Alexandru Lapusneanu” de Virgil Stoenescu, „Ultimul set” de Marica Beligan, „Mostenirea” de Titus Popovici, „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, „Apus de soare” de Barbu Stefanescu Delavrancea, „Steaua fara nume” de Mihail Sebastian, „Crima pentru pamant” dupa Dinu Sararu, „Sambata, duminica, luni” de Eduardo De Filippo si „Sinucigasul” de Nikolai Erdman.

Articolul continuă după reclame

In televiziune, a avut roluri in serialele difuzate de Acasa si Pro TV, cum ar fi „Aniela”, „Iubire si onoare” si „Cu un pas inainte”. Primul sau rol intr-un film a fost in „Portile albastre ale orasului” (1973), regizat de Mircea Muresan.

Printre filmele in care a jucat se numara „Tanase Scatiu”, „Ultima noapte a singuratatii”, „Editie speciala”, „Ion, blestemul pamantului, blestemul iubirii”, „La rascrucea marilor furtuni”, „Ana si hotul”, „Linistea din adancuri”, „Amurgul fantanilor”, „Liliacul infloreste a doua oara”, „O lebada iarna”, „Campioana”, „Pepe si Fifi”, „Omul zilei”, „Dulcea sauna a mortii” si „Eu sunt Adam”.

Ultima discutie cu jurnalista Ioana Mandache

Jurnalista Ioana Mandache a avut o conversatie cu maestrul Costel Constantin cu doar o zi inainte ca acesta sa moara, oferind astfel o ultima marturie despre starea sa.

”Am vorbit chiar ieri cu el, cand i-am urat la multi ani de Sfantul Constantin si Elena. Eu cred ca exista marile iubiri, pentru ca dupa moartea sotiei lui, Mihaela, in urma cu doi ani, probabil ca i-a fost foarte greu si nu a mai rezistat. Singuratatea aceasta, la un moment dat, ucide. Desi avea copii, avea nepoti, ii simtea lipsa, pentru ca era o poveste de dragoste extraordinara.

Cred ca sunt socata mai ales pentru ca nu avea probleme de sanatate si juca inca, avea ”Omul care a vazut moartea” la Teatrul National, unde mergea si juca o data sau de doua ori pe luna. Dar probabil, fiind foarte discret, nu a spus cat de greu ii este.

Ieri i-am spus la multi ani de Sfantul Constantin si Elena, si am avut o conversatie de suflet. Si culmea, pe la 22:30, aseara, mi-a trimis un mesaj cu o icoana, cu Maica Domnului si cu pruncul. Am vazut-o dimineata. Deci a trimis probabil prietenilor de suflet…

Repet, nu imi vine sa cred! Din pacate ne mor marii artisti si ramanem fara marile valori”, a povestit Ioana Mandache la Antena 3 CNN.

Publicitate

Publicitate
Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Recent Posts

Cine sunt romanii care vor ramane cu pensiile inghetate dupa recalcularea din septembrie 2024.

Recalcularea pensiilor reprezinta un moment important pentru multi romani, iar luna septembrie 2024 se anunta…

30 de minute ago

Kate Middleton, prima aparitie publica dupa ce a fost diagnosticata cu cancer: “Inca nu am iesit din impas…”

Kate Middleton a avut, sambata, prima aparitie publica de cand a fost diagnosticata cu cancer.…

3 ore ago

Mihai Voropchievici, horoscop pana pe 24 iunie 2024. Berbecii primesc bani, Leii au succes in tot ceea ce fac

Horoscop pana pe 24 iunie 2024. Numerologul Mihai Voropchievici a prezentat, la Antena 3 CNN,…

4 ore ago

Horoscop special cu Neti Sandu. Patru zodii primesc vesti minunate. Vor avea parte de multe oportunitati, bani si liniste.

Horoscop 16 iunie 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ultima…

4 ore ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru ziua de duminica, 16 iunie 2024. Astrele se aliniaza perfect, trei zodii profita de avantaje si isi schimba destinul.

Sfatul zilei de duminica. Astrologul Pavel Globa iti ofera indicii valoroase despre cum sa-ti petreci…

18 ore ago

Horoscop runic pentru saptamana 17-24 iunie 2024. Oportunitati excelente pentru Berbeci, noi inceputuri pentru Fecioare

Horoscop runic pentru saptamana 17-24 iunie 2024. Numerologul Igor Vechersky a prezentat previziunile runelor pentru…

22 de ore ago