Categories: News

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Patriarhul Daniel: „Ramane in memoria tuturor celor care l-au cunoscut ca un slujitor harnic al Sfantului Altar…”

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana

Biserica Ortodoxa Romana este din nou in doliu, dupa trecerea la cele vesnice a preotului Emilian Stanescu, unul dintre consilierii Patriarhului Daniel.

Preotul Emilian Stanescu – Un slujitor devotat al bisericii

Preotul Emilian Stanescu s-a stins din viata la varsta de 72 de ani, pe data de 16 octombrie. Cu o cariera pastoral-misionara de aproape cinci decenii, dintre care opt ani a slujit ca consilier patriarhal, parintele Emilian a lasat o amprenta de nesters asupra Bisericii Ortodoxe Romane.

Mesajul Patriarhului Daniel

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj emotionant in ziua inmormantarii, sambata, 19 octombrie. „Parintele Emilian Stanescu ramane in memoria tuturor celor care l-au cunoscut ca un slujitor harnic al Sfantului Altar, un parinte duhovnicesc, bland şi intelept pentru pastoriţii sai”.

Publicitate

Parcursul educational si familial

Duhovnicul s-a nascut pe 12 ianuarie 1952, in comuna Berevoiesti, judetul Arges. Dupa finalizarea scolii generale, a urmat Seminarul Teologic din Bucuresti intre 1968 si 1973. Studiile superioare le-a realizat la Institutul Teologic din Bucuresti (1973-1977). In aceeasi perioada, s-a casatorit cu sotia sa, Doinita, impreuna cu care a avut doi baieti.

Activitatea pastorala

Imediat dupa casatorie, preotul a fost hirotonit diacon, iar in 1975 a devenit preot la Parohia Bughea de Jos. A continuat sa slujeasca in parohiile Negru Voda, Schei si Dorobanti. In cadrul parohiei Negru Voda, a organizat primul depozit de carte veche romaneasca din tara, pe langa lucrarile de consolidare a lacasului de cult.

La parohia Dorobanti din Bucuresti, unde a slujit timp de 23 de ani, parintele Emilian a atras multi credinciosi, remarcandu-se prin blandetea si intelepciunea sa.

Functiile detinute in Biserica Ortodoxa Romana

Pe parcursul activitatii sale, preotul a ocupat diverse functii in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane. A fost secretar de Protoierie, protoiereu al Protopopiatului Campulung Muscel, iar in perioada 1999-2008 a ocupat functia de consilier patriarhal. In aceasta perioada, a sfatuit doi patriarhi: Patriarhul Teoctist Arapasu si Patriarhul Daniel.

Un om al bisericii apreciat si regretat

Moartea parintelui Emilian Stanescu a adus multa tristete in randul credinciosilor si membrilor BOR. Activitatea sa dedicata, personalitatea blanda si inteleapta au fost apreciate de toti cei care l-au cunoscut, lasand un gol imens in inimile celor care l-au urmat in credinta si l-au considerat un adevarat parinte duhovnicesc.

Publicitate

Publicitate
Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Recent Posts

Vitamina D, cruciala dupa varsta de 50 de ani. 7 semne care indica deficienta acestei vitamine. Cum se manifesta si ce trebuie sa faci

Dupa varsta de 50 de ani, organismul nostru trece prin numeroase schimbari, iar asigurarea unui…

6 minute ago

Horoscop special Neti Sandu. Se deschide drumul catre fericire pentru trei zodii

Horoscop 22 octombrie 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua…

27 de minute ago

Sfatul Runelor pentru ziua de marti, 22 octombrie 2024, cu maestrul Vechersky. Trei zodii sa se pregateasca pentru un nou capitol in viata lor

Astazi, maestrul Vechersky a consultat runele pentru a oferi sfaturi fiecarui semn zodiacal. Trei dintre…

12 ore ago

Horoscop Rune marti, 22 octombrie 2024, cu maestrul Vechersky. Ploua cu noroc si belsug pentru trei zodii

Numerologul si expertul in rune Igor Vechersky ne dezvaluie cum influentele cosmice si vechile simboluri…

12 ore ago

Alin Oprea nu mai vrea sa lase averea copiilor sai, dupa declaratile Larisei Uta. Artistul isi schimba testamentul

Alin Oprea schimba testamentul: averea copiilor sau a noii sotii? Alin Oprea, cunoscutul solist al…

23 de ore ago

Sfatul Runelor pentru luni, 21 octombrie 2024, cu maestrul Vechersky. Sunt vesti extraordinare pentru 4 zodii la inceput de saptamana

Sfatul Runelor pentru luni, 21 octombrie 2024, cu numerologul Igor Vechersky Inceputul saptamanii se preconizeaza…

2 zile ago