In scopul apararii casei si a familiei, clericii indeamna crestinii sa efectueze sfestenia in luna martie. Conform traditiei populare, martie este considerata luna in care farmecele si magia au cea mai mare putere.
In aceasta perioada, crestinii ortodocsi sunt indemnati sa-si sfinteasca locuintele pentru a alunga blestemele, farmecele si energiile negative, conform sfaturilor oferite de preoti.
Actul de sfintire a unei case se desfasoara in momente precum renovari sau curatenie generala, dar si in cazul unei mutari in alta locuinta. Avand in vedere ca omul este in legatura solidara cu tot ce il inconjoara, pacatele si greselile sale contamineaza spatiul in care traieste sau actiunile pe care le intreprinde.
Publicitate
Potrivit preotilor, cei care locuiesc in casa care urmeaza sa fie sfintita ar trebui sa se spovedeasca in prealabil. Este important ca locuinta sa fie curatata temeinic, deoarece nu este recomandat sa se rosteasca rugaciuni sau sa se stropeasca cu apa sfintita pentru a curata casa de energii malefice daca aceasta se afla intr-o stare de murdarie.
Ritualul de sfestenie include rugaciunile de sfintire a apei, stropirea cu apa sfintita a celor prezenti si a fiecarei incaperi, precum si rugaciuni pentru ocrotirea si binecuvantarea locuintei.
Conform credintei populare, luna martie este considerata periculoasa, deoarece este momentul in care farmecele si magia isi manifesta cea mai puternica influenta. Pentru protectia casei si a familiei, preotii recomanda efectuarea sfesteniei.
Exista o legatura directa intre om si mediul sau inconjurator. Se spune ca omul isi sfinteste locul de trai prin faptele bune si viata curata pe care o duce. Insa, adesea, oamenii contamineaza acest loc prin actiuni rele, vorbe si ganduri necuviincioase.
Fiecare casa pastreaza amprentele vietii celor care locuiesc in ea. Asa cum oamenii au nevoie de spovedanie pentru a se curata de pacate, la fel si locuintele au nevoie de purificare si binecuvantare.
Se recomanda ca sfestenia in luna martie sa aiba loc in zilele de miercuri sau vineri, evitandu-se zilele de sarbatoare, pentru a alunga blestemele si farmecele. In plus, casa ar trebui pregatita si curatata in mod corespunzator, iar cei care locuiesc acolo ar trebui sa evite certurile, dusmaniile sau alte comportamente negative.
Inainte de a chema preotul pentru a efectua sfestenia in casa, exista cateva aspecte concrete pe care crestinii ar trebui sa le indeplineasca. Pentru slujba de sfintire a casei, credinciosul ar trebui sa pregateasca o masa orientata spre rasarit, pe care sa aseze:
un vas cu apa curata;
un pahar cu ulei pur;
o lumanare;
tamaie;
busuioc;
un pomelnic cu numele celor care locuiesc in casa si ale celor apropiati lor.
Familia sau cei prezenti la sfestenie vor sta in spatele preotului, iar acesta va oficia slujba in fata mesei amenajate special, cu toti participantii orientati spre rasarit.
Atentionare meteorologica: Coduri galbene, portocalii si rosii pentru 21-22 noiembrie 2024 In contextul schimbarilor meteorologice…
Tragedie in lumea dezvoltatorilor imobiliari din Iasi O veste cutremuratoare a zguduit lumea dezvoltatorilor imobiliari…
Situatia copiilor Adrianei Bahmuteanu dupa decesul lui Silviu Prigoana Baietii Adrianei Bahmuteanu, Eduard si Maximus,…
Traian Basescu despre posibilitatea unui razboi nuclear: „Putin stie ca daca loveste primul, va fi…
Testamentul lui Silviu Prigoana: Detalii despre impartirea averii- Subiect de discutie dupa disparitie Moartea lui…
Dupa trei zile de tacere, Adriana Bahmuteanu a reusit sa vorbeasca cu fiul sau, Maximus,…