Categories: Life & Style

Cum sa cureti o saltea fara chimicale. Trucul eficient

Curatarea unei saltele fara utilizarea produselor chimice poate fi o modalitate excelenta de a mentine un mediu de dormit sanatos si ecologic. Iata cateva sfaturi pentru a curata o saltea in mod natural si eficient:

1. Aspirarea regulata:

Aspirarea saltelei in mod regulat este esentiala pentru indepartarea prafului, acarienilor si altor particule. Foloseste o perie de aspirator cu atasament pentru textile pentru a asigura ca aspiri toate partile saltelei.

2. Aerisirea saltelei:

O data pe saptamana, scoate salteaua afara in aer liber pentru a se aerisi. Lumina soarelui si aerul proaspat ajuta la reducerea umiditatii si mirosurilor neplacute.

Publicitate

3. Bicarbonat de sodiu:

Bicarbonatul de sodiu este un produs de curatare natural si eficient pentru saltele. Presara bicarbonat de sodiu pe toata suprafata saltelei si lasa-l sa actioneze timp de cel putin o ora. Bicarbonatul de sodiu va absorbi mirosurile neplacute. Apoi, foloseste aspiratorul pentru a indeparta bicarbonatul.

4. Ulei esential de lavanda:

Pentru a conferi saltelei un miros placut si pentru proprietatile antibacteriene, poti adauga cateva picaturi de ulei esential de lavanda in bicarbonatul de sodiu inainte de a-l presara pe saltea.

5. Excluderea lichidelor:

Evita sa il expui la umezeala si evita sa folosesti apa sau lichide pentru curatarea saltelei, deoarece acestea pot favoriza dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor.

6. Protectia cu lenjeria de pat:

Foloseste o husa de protectie pentru saltea, care sa fie rezistenta la apa si sa se poata spala usor. Aceasta va proteja salteaua impotriva petelor si a acarienilor.

7. Batutul saltelei:

Bate salteaua cu regularitate pentru a indeparta particulele incorporate adanc in interiorul acesteia. Acest gest ajuta la mentinerea saltelei proaspete.

8. Curatare localizata:

Pentru petele mici, poti folosi o solutie de apa calda si sapun lichid natural. Aplica usor si tamponeaza zona afectata cu o carpa curata. Asigura-te ca nu saturi salteaua cu apa.

9. Foloseste aburul:

Un dispozitiv de curatare cu abur poate fi folosit pentru a indeparta petele si mirosurile neplacute. Aburul ajuta la dezinfectarea si curatarea saltelei fara utilizarea substantelor chimice dure.

10. Rasucirea saltelei:

La fiecare cateva luni, rasuceste salteaua pentru a redistribui uniform uzura si pentru a prelungi durata de viata a acesteia.

Un truc interesant pentru a revigora salteaua si a-i reda prospetimea

Iata cum sa faci o solutie de improspatare pentru saltea:

Solutie de improspatare pentru saltea:

Ingrediente:

Apa distilata sau apa fiarta si racita (aproximativ 250 ml)

Ulei esential preferat (cum ar fi lavanda, eucalipt, citrice sau menta – cateva picaturi)

Instructiuni:

Pregateste apa: Fierbe apa si las-o sa se raceasca sau utilizeaza apa distilata pentru a evita impuritatile.

Adauga ulei esential: Adauga cateva picaturi de ulei esential in apa pregatita. Poti folosi un singur ulei esential sau sa combini mai multe pentru a obtine o aroma personalizata.

Amesteca: Amesteca bine pentru a dispersa uleiul esential in apa.

Pulverizeaza salteaua: Pune solutia intr-un pulverizator si pulverizeaza usor salteaua pe ambele parti. Asigura-te ca aplici solutia uniform.

Aeriseste: Lasa salteaua sa se usuce la aer timp de cateva ore intr-un spatiu bine ventilat. Aceasta solutie va improspata salteaua si ii va conferi o aroma placuta.

Publicitate

Publicitate
Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Recent Posts

Alerta METEO! Ciclonul care a devastat Italia ajunge si in Romania.

Fenomene meteo extreme in Europa in luna mai Luna mai se dovedeste a fi una…

19 minute ago

Acest copil a ajuns cel mai iubit actor in Romania! Nu a terminat niciodata liceul, dar ne-a cucerit pe toti cu talentul sau inegalabil.

Un Destin Impresionant: Copilul din imaginea de mai sus a devenit cel mai iubit actor…

3 ore ago

Manastirea din Romania in care orice dorinta ti se indeplineste. Aici, au loc adevarate miracole

Stiai ca exista un loc in Romania unde oamenii vin pentru a-si indeplini cele mai…

3 ore ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru vineri, 17 mai 2024. Trei zodii trec prin schimbari incredibile la inceput de weekend

Sfatul zilei de vineri. O zi frumoasa. Astrologul Pavel Globa vede posibilitatea unor schimbari majore…

22 de ore ago

El este preotul din Arges ucis de un tanar de 18 ani fara permis. Doi copii au ramas orfani de tata

Preotul Ilie Geangavelea, in varsta de 44 de ani, din judetul Arges, a fost ucis…

o zi ago

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Preotul Ilie s-a stins fulgerator la doar 44 de ani.

Preotul Ilie Geangavelea din Costesti, Arges, a murit intr-un accident rutier, iar un coleg de-al…

o zi ago