Categories: Life & Style

Cum arata raiul cu adevarat- marturia unui celebru neurochirurg dupa o experienta in coma: „Dovada incontestabila a realitatii mele”

Eben Alexander: Transformarea unui Neurochirurg dupa o Experienta Aproape de Moarte

O viata dedicata stiintei

Eben Alexander, un neurochirurg de renume mondial, si-a petrecut intreaga cariera studiind creierul uman si respingand orice relatare despre experiente spirituale sau din afara corpului. El considera astfel de intamplari simple halucinatii, neavand vreo baza stiintifica reala. Insa, viata lui a luat o intorsatura radicala in urma cu sase ani, schimbandu-i complet perceptia asupra lumii.

Diagnosticul neasteptat

„M-am trezit intr-o dimineata cu o durere de cap ingrozitoare”, isi aminteste el. La scurt timp, a intrat intr-o coma profunda, iar neocortexul sau — partea responsabila pentru functiile superioare ale creierului — s-a oprit complet. Medicii i-au pus un diagnostic rar si grav: meningita bacteriana. Prognosticul era extrem de rezervat, iar sansele de supravietuire aproape inexistente.

Publicitate

Descoperirea unei legaturi pierdute

In timpul acestei coma, Alexander a trait o experienta spirituala profunda, care i-a schimbat perspectiva asupra vietii si a mortii. Unul dintre cele mai uimitoare momente ale acestei experiente a fost intalnirea cu sora sa biologica, de care nu stia ca exista. „Cand eram copil, am fost adoptat. Am crescut fara nicio amintire despre familia mea biologica si fara sa stiu ca aveam o sora biologica pe nume Betsy. Multi ani mai tarziu, am pornit in cautarea familiei mele biologice, dar pentru Betsy era prea tarziu. Ea murise. Aceasta este povestea despre cum m-am reunit cu ea — in Rai”, scrie el in epilogul cartii sale.

Timpul in care corpul era intr-o stare vegetativa

Corpul sau a ramas intr-o stare vegetativa timp de sapte zile, fara semne de activitate cerebrala constienta. Cu toate acestea, el descrie o calatorie extraordinara a constiintei dincolo de limitele lumii fizice. „Sinele meu interior continua sa existe”, explica el. In timp ce se afla in coma, Alexander sustine ca a explorat taramuri incredibile, mai vii si mai reale decat orice experienta traita pe Pamant.

O lume dincolo de imaginatie

„Am fost intotdeauna sceptic in legatura cu experientele din apropierea mortii”, marturiseste el. Totusi, a fost martor la un taram de o frumusete coplesitoare: peisaje verzi luxuriante, cascade care se revarsau in bazine limpezi si un cer de un albastru profund cu nori roz. Lumea pe care o descrie in timpul starii vegetative era plina de copaci, animale si rauri, iar toate elementele pareau interconectate.

Intalnirea cu un ghid spiritual

Un element esential al calatoriei sale a fost intalnirea cu o femeie frumoasa, care i-a servit drept ghid spiritual si care radia iubire neconditionata. „Privirea ei mi-a vindecat inima”, isi aminteste el. Femeia i-a transmis un mesaj puternic: „Esti iubit si pretuit pentru totdeauna. Nu ai de ce sa te temi.”

Revenirea miraculoasa

In timp ce el explora aceste taramuri misterioase, pe Pamant, medicii dezbateau daca sa continue sau nu sustinerea sa vitala prin aparatele la care era conectat. Dupa sapte zile de coma profunda, s-a produs ceva miraculos: ochii sai s-au deschis brusc, si Alexander si-a revenit. „Nu-mi aminteam nimic din viata mea de pe Pamant, dar stiam foarte bine unde fusesem”, povesteste el in cartea sa, Harta Raiului: Un neurochirurg exploreaza misterele vietii de apoi si adevarul despre ceea ce se afla dincolo.

O confirmare emotionanta

Dupa recuperare, Alexander si-a recapatat treptat amintirile si cunostintele medicale, uimind echipa medicala care l-a tratat. La cateva luni dupa ce s-a trezit din coma, experienta sa a primit o confirmare emotionanta. Cand a primit o fotografie a surorii sale decedate, Betsy, a recunoscut imediat chipul ei ca fiind al femeii care il ghidase in timpul experientei sale. „Socul recunoasterii a fost total”, spune el. „Aceasta a fost dovada incontestabila a realitatii experientei mele.”

Intrebari profunde despre constiinta si viata de apoi

Povestea doctorului Eben Alexander ridica intrebari adanci despre constiinta, viata de apoi si limitele stiintei moderne. „Stiu cat de incredibil suna”, admite el. „Dar am renascut, si nu sunt singurul care a avut o privire asupra minunilor vietii de apoi.”

Publicitate

Publicitate
Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Recent Posts

Horoscop Rune 22 septembrie 2024 pentru toate cele 12 semne zodiacale. Berbecii au noroc la bani, Gemenii primesc cadouri, Sagetatorii au protectie divina

Horoscop Rune 22 septembrie 2024 pentru toate cele 12 semne zodiacale Previziunile runelor pentru 22…

44 de minute ago

Un nou Cutremur in Romania in aceasta dimineata. Ce magnitudine a avut

Un nou cutremur s-a produs in cursul diminetii de sambata, 21 septembrie, in zona seismica…

7 ore ago

Mircea Lucescu, anuntul momentului pentru suporterii nationalei Romaniei

Antrenorul echipei nationale de fotbal, Mircea Lucescu, a facut public lotul preliminar pentru meciurile impotriva…

7 ore ago

Horoscop special cu Neti Sandu. Patru zodii vor cunoaste fericirea adevarata. Scapa de greutati si isi schimba soarta

Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua de sambata. BERBEC O…

8 ore ago

Horoscop Rune pentru saptamana 23-30 septembrie 2024. Racii au protectie divina, Leii au reusite pe plan profesional, Sagetatorii dau de bani multi

Horoscop runic pentru saptamana 23-30 septembrie 2024 Astrologia runica aduce claritate si ghidare pentru fiecare…

21 de ore ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru sambata, 21 septembrie 2024. Se schimbă destinul pentru trei zodii

Sfatul zilei de sambata, 21 septembrie 2024, de la Pavel Globa pentru toate cele 12…

22 de ore ago