Cel mai bun „tratament” pentru imunitate: Macesele, fructele cu puteri vindecatoare ce cresc in toate padurile din Romania
Macesele, cunoscute pentru efectele lor terapeutice, sunt un adevarat dar al naturii, fiind printre cele mai eficiente remedii pentru intarirea imunitatii. Aceste fructe mici si rosii, ce pot fi gasite in toate padurile din Romania, sunt bogate in vitamine si antioxidanti care ne ajuta sa combatem racelile si alte afectiuni sezoniere.
Macesele sunt o sursa extraordinara de vitamina C, avand o concentratie mult mai mare decat citricele, precum portocalele sau lamaile. Vitamina C este esentiala pentru mentinerea unui sistem imunitar puternic, stimuland producerea de globule albe, care lupta impotriva infectiilor.
Publicitate
Pe langa vitamina C, macesele contin si alti nutrienti importanti precum vitaminele A, E, K si B, dar si minerale precum magneziu, fier si calciu. Aceste substante contribuie la sustinerea functiilor organismului si la protectia celulelor impotriva radicalilor liberi.
Datorita continutului ridicat de antioxidanti, macesele au proprietati antiinflamatorii puternice, ajutand la reducerea inflamatiilor din corp si prevenind imbatranirea prematura a celulelor. Acestea sunt excelente si pentru persoanele care sufera de artrita, deoarece pot ameliora durerile articulare.
In medicina populara romaneasca, macesele au fost folosite de generatii pentru tratarea racelilor, infectiilor respiratorii si pentru fortificarea corpului in timpul iernii. Astazi, macesele sunt utilizate in diverse forme – de la ceaiuri si siropuri pana la capsule si extracte – fiind apreciate pentru efectele lor benefice asupra sanatatii generale.
Cum sa consumi macesele pentru a profita la maximum de beneficiile lor
Cel mai simplu mod de a beneficia de proprietatile maceselor este sa prepari un ceai din fructele uscate. Acesta poate fi consumat zilnic, mai ales in sezonul rece. De asemenea, siropurile sau tincturile de macese sunt alternative eficiente pentru a sustine imunitatea si a preveni bolile.
„Este un dar folosit impotriva unor afecţiuni ale tubului digestiv, un dar pentru marirea imunitaţii, este cicatrizant, este antitumolar, antiinflamator şi nu, in ultimul rand, un stimulator al starii de bine”, spune Liviu Todoran, specialist in alimentatie publica.
„Prima data spalam, punem la fiert, dupa aia fierbem vreo 3 ore, 3 4 ore, dupa aia trebuie pe maşina de tocat, dpa aia amestecat cu apa, dupa aia se da pe o sita mai dura, de acolo vine sita asta mai fina şi dupa aceea se pune la sticla apoi, dupa aia, daca nu, pe soba mai fierbi vreo 3 ore, 2 ore maxim 2 ore, o ora fara, lasam incet sa fiarba, dupa aia punem zahar. Depinde ce cantitate faci şi cu zaharul mai fierbi 40 de minute, dupa aia se pune la borcan”, spune o gospodina, scrie observatornews.ro
Cum sa pastrezi varza murata perfecta si alte trucuri utile in bucatarie Muraturile, legumele, zarzavaturile…
Adriana Bahmuteanu, in proces de succesiune pentru averea lui Silviu Prigoana Adriana Bahmuteanu a anuntat…
Trucuri eficiente pentru a economisi energie iarna: Cum sa pastrezi caldura fara facturi uriase Iarna…
Este oficial: vine Craciunul in Sectorul 4! Primarul Daniel Baluta anunta aprinderea luminitelor de sarbatori…
Sfatul zilei de sambata: Astrologul renumit Pavel Globa ne ofera sfaturi valoroase pentru aceasta zi…
Horoscop 22 noiembrie 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua…