Printul Charles conduce o noua initiativa pentru a aborda criza climatica, de data aceasta cu sprijinul mai multor companii importante, inclusiv Bank of America ( BAC ) si BP.
Printul de Wales lanseaza o „Terra Carta” sau Carta Pamantului si indeamna alte firme sa se angajeze in actiuni practice pentru a pune planeta pe o traiectorie mai durabila. Un obiectiv este de a directiona 10 miliarde de dolari catre cauze ecologice pana in 2022.
Carta, care va fi dezvaluita in cadrul Summit-ului One Planet de la Paris, urmareste sa protejeze resursele naturale ale lumii si sa accelereze tranzitia catre un viitor mai verde. Contine aproape 100 de actiuni pe care intreprinderile le pot intreprinde, inclusiv angajamentul de a atinge emisii nete zero pana in 2050 sau mai devreme si de a proteja ecosistemele naturale.
BlackRock ( BLK ), AstraZeneca ( AZN ), EY, Unilever ( UL ), Aeroportul Heathrow, HSBC ( HBCYF ) si Fidelity International sustin, de asemenea, initiativa.
„Nu pot decat sa ii incurajez, in special, pe cei din industrie si finante sa ofere conducere practica acestui proiect comun, deoarece doar ei sunt capabili sa mobilizeze inovatia, amploarea si resursele necesare pentru a transforma economia noastra globala”, a spus printul Charles intr-o declaratie.
Publicitate
Ecolog pe tot parcursul vietii si mostenitor al tronului britanic , Printul de Wales a avertizat la Forumul Economic Mondial de anul trecut de la Davos, Elvetia, ca planeta se confrunta cu un dezastru fara o revolutie in modul in care functioneaza economia globala si pietele financiare.
„La ce bun toata bogatia suplimentara din lume, obtinuta din„ business as usual ”, daca nu poti face nimic cu ea decat sa privesti cum arde in conditii catastrofale?”, A spus el intr-un interviu exclusiv acordat pentru CNN la adunarea anuala a elitei globale.
La acel eveniment, el a lansat Initiativa Pietelor Durabile (SMI), co-prezidata de CEO-ul Bank of America Brian Moynihan, pentru a pune oamenii si planeta „in centrul crearii valorii globale”.
Terra Carta serveste drept „mandatul de indrumare” al SMI, potrivit unui comunicat emis de SMI luni. Acesta va fi actualizat anual in urmatorii zece ani.
Una dintre initiativele care decurg din carta este o alianta a sectorului privat care isi propune sa investeasca 10 miliarde de dolari in „capital natural” pana in 2022, inclusiv agricultura regenerativa si biocombustibili.
Banca elvetiana Lombard Odier, administratorul de active Mirova si fondurile administrate in comun de HSBC ( HBCYF ) si firma de consultanta climatica Pollination Group sunt parteneri fondatori ai initiativei, numita Natural Capital Investment Alliance.
Acestea vor directiona banii catre intreprinderile care incearca sa valorifice sau sa pastreze puterea naturii, cum ar fi cele care utilizeaza materiale bazate pe natura sau implementeaza strategii zero deseuri. De asemenea, va cauta sa valorifice numarul tot mai mare de companii care investesc in proiecte de dezvoltare durabila, pentru a compensa emisiile de carbon si a atinge obiectivele nete zero.
Tragedie in lumea dezvoltatorilor imobiliari din Iasi O veste cutremuratoare a zguduit lumea dezvoltatorilor imobiliari…
Situatia copiilor Adrianei Bahmuteanu dupa decesul lui Silviu Prigoana Baietii Adrianei Bahmuteanu, Eduard si Maximus,…
Traian Basescu despre posibilitatea unui razboi nuclear: „Putin stie ca daca loveste primul, va fi…
Testamentul lui Silviu Prigoana: Detalii despre impartirea averii- Subiect de discutie dupa disparitie Moartea lui…
Dupa trei zile de tacere, Adriana Bahmuteanu a reusit sa vorbeasca cu fiul sau, Maximus,…
Subiectul custodiei copiilor dintre Silviu Prigoana si Adriana Bahmuteanu a generat numeroase controverse de-a lungul…