Categories: Life & Style

Baietelul de 10 ani din Damboviţa care a plecat a doua oara de acasa, a fost gasit de jandarmi: „Daniel era inghetat si avea cu el…”

Un baiat de 10 ani din Dambovita a plecat de acasa pentru a doua oara sa stranga PET-uri

Un baiat de doar 10 ani din localitatea Bucsani, judetul Dambovita, a fost gasit la 40 de kilometri de casa de jandarmii prahoveni. Copilul plecase pentru a doua oara sa adune PET-uri pe care sa le duca la reciclat, sperand sa stranga suficienti bani pentru a-si cumpara o trotineta.

Prima plecare a baiatului in cautarea trotinetei

Conform informatiilor furnizate de Jandarmeria Romana, baiatul mai fugise de acasa in luna septembrie cu acelasi scop: sa adune sticle din plastic pentru a obtine bani. Povestea sa emotionanta a starnit un val de compasiune in comunitate.

Publicitate

„Pentru o trotineta, un copil de 10 ani a plecat la 40 de km de casa. A fost gasit de jandarmi sub un pod. Este vorba despre baiatul din Dambovita care, in urma cu o luna, a fost dus acasa de jandarmi, dupa ce plecase din sat pentru a aduna PET-uri ca sa isi cumpere o trotineta. A disparut din nou cu acelasi gand: sa stranga bani pentru trotineta visata”, a transmis, vineri, Jandarmeria Romana, pe pagina de Facebook.

Cautat de familie si gasit sub un pod

Copilul a fost dat disparut de bunica sa, ingrijorata ca nu s-a mai intors de la scoala. Jandarmii l-au gasit in noaptea de joi, in jurul orei 23:00, sub un pod din judetul Prahova, inghetat si insotit de ghiozdanul sau si bicicleta.

Gestul de solidaritate al jandarmilor

„Atunci cand l-au gasit jandarmii, Daniel era inghetat si avea cu el ghiozdanul si bicicleta. Colegii nostri l-au dus la caldura, in masina, i-au oferit mancare si apa, apoi l-au condus la sediul politiei, de unde a fost dus acasa, in comuna Bucsani, judetul Dambovita”, au precizat jandarmii.

Povestea acestui baiat, determinat sa isi indeplineasca visul de a avea o trotineta, a emotionat si a subliniat nevoia de sprijin pentru copiii din medii vulnerabile.

Dupa ce a fost gasit de jandarmi la 40 de kilometri de casa, sub un pod, obosit si flamand, DGASPC Dambovita a reanalizat cazul copilului din comuna Bucsani si a stabilit ca acesta va ajunge in grija asistentilor maternali.

Daniel locuia cu bunicii dupa ce mama lui a decedat, dar acestia au declarat ca nu mai pot avea grija de el, potrivit autoritatilor.

„In urma plecarii voluntare de la domiciliu a minorului, situatia a fost reevaluata de catre specialistii DGASPC Dambovita si au considerat ca este mai bine sa fie modificata masura de protectie pentru minor, de la plasament la ruda la plasament la asistent maternal profesionist. Decizia a fost luata in interesul superior al minorului. Copilul a fost consiliat imediat dupa ce s-a aflat de situatie, continua consiliera psihologica atat periodic, cat si de cate ori va fi necesar pentru acesta. Mama copilului este decedata, cei care se ocupau de cresterea si ingrijirea copilului erau bunicii, iar acestia au declarat ca nu se mai pot ocupa, fiind pentru a doua oara cand a plecat de la domiciliu”, a declarat Mihaela Ciobanoiu, purtatoarea de cuvant a DGASPC Dambovita, pentru Educatie Privata.

Publicitate

Publicitate
Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Recent Posts

Horoscop noiembrie 2024, cu Alexander Zaraev. O luna dificila pentru zodii, se schimba multe lucruri

Horoscop noiembrie 2024 Potrivit astrologului Alexander Zaraev, noiembrie 2024 va fi o luna dificila pentru…

2 minute ago

Adrian Nartea, mesaj incredibil dupa eliminarea de la Asia Express: „Voi tine in mine toata viata mea…” Postarea lui a emotionat fanii

Eliminarea lui Adrian Nartea si Cosmin Vijeu din Asia Express, sezonul 7 Adrian Nartea si…

7 ore ago

Horoscop special cu Neti Sandu. Adio, belele! Patru zodii sunt pe val, astrele sunt de partea lor

Horoscop 19 octombrie 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru prima…

9 ore ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru sambata, 19 octombrie 2024. Patru zodii trec printr-o schimbare de destin. Astrele anunta noroc din plin si reusite neasteptate

Sfatul zilei de sambata: Astrologul renumit Pavel Globa ne ofera sfaturi valoroase pentru aceasta zi…

10 ore ago

Adauga asta in carnea tocata pentru chiftele si vor iesi gustoase, fragede si pufoase

Ingredientul secret pentru chiftele perfecte Chiftelele reprezinta un preparat indragit de multe gospodine, insa retetele…

o zi ago

Romania, pedepsita dupa meciul cu Lituania: UEFA a luat masuri drastice

„Zidul galben” al Nationalei Romaniei: o galerie impresionanta cu „fisuri” neasteptate Dupa participarea la Euro…

o zi ago