Categories: News

Alerta maxima pe Dunare: Viitura care face prapad in Ungaria se apropie de Romania

Publicitate

Autoritatile se pregatesc pentru potentialele inundatii cauzate de Dunare

Autoritatile romane depun eforturi semnificative pentru a se pregati in fata amenintarii reprezentate de cresterea debitului Dunarii, prognozat sa atinga cote alarmante la sfarsitul saptamanii. Conform specialistilor, debitul ar putea ajunge la 9.000 de metri cubi pe secunda, de trei ori mai mult decat media normala pentru luna septembrie.

Inspectii aeriene in zonele vulnerabile

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a efectuat o inspectie aeriana cu elicopterul pentru a evalua situatia in regiunile vulnerabile. Scopul principal a fost verificarea digurilor de-a lungul Dunarii, pe o distanta de aproximativ 1.200 de kilometri. In punctele critice, au fost deja depozitati saci cu nisip, ca masura preventiva.

Publicitate

Viitura din Ungaria ajunge in Romania

Viitura devastatoare care a lovit Ungaria urmeaza sa ajunga pe teritoriul Romaniei pana la sfarsitul saptamanii. Autoritatile romane, impreuna cu specialistii, au inspectat atent toate sectoarele de dig de pe Dunare, luand masuri suplimentare pentru a reduce riscurile de inundatii.

Asigurarile ministrului: „Nu vor fi inundatii”

Desi nivelul apei este in crestere, ministrul Mediului a dat asigurari ca autoritatile sunt pregatite sa gestioneze situatia si ca nu exista un pericol iminent de inundatii. „Vom face fata volumului mare de apa si nu vom avea inundatii”, a declarat acesta.

Vizita la comuna Bistret, afectata grav in trecut

Ministrul Fechet a vizitat si comuna Bistret din judetul Dolj, o zona care a suferit unele dintre cele mai severe inundatii din Romania in anul 2006. Atunci, Dunarea a acoperit peste 50.000 de hectare de teren agricol, a distrus 500 de case si a inundat 1.000 de kilometri de drumuri.

Masuri de siguranta suplimentare la digul din Rast

In cadrul unei postari pe retelele sociale, ministrul a precizat ca digul de la Rast, localitate grav afectata de inundatiile din 2006, nu mai reprezinta un punct critic. In plus, in zona digului a fost construita o bariera de protectie din fier, ingropata in pamant, pentru a oferi o securitate suplimentara.

Debitul extrem de mare necesar pentru noi inundatii

Conform estimarilor specialistilor, pentru ca apa sa ajunga din nou la locuintele din zona, debitul Dunarii ar trebui sa depaseasca 15.000 de metri cubi pe secunda, un nivel mult mai ridicat decat cel anticipat in prezent.

Publicitate
Publicitate
Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Recent Posts

Alerta METEO. ANM anunta Cod Rosu de viscol puternic in mai multe judete

Atentionare meteorologica: Coduri galbene, portocalii si rosii pentru 21-22 noiembrie 2024 In contextul schimbarilor meteorologice…

5 ore ago

Tragedie in familia unuia dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Romania. Fiica sa, in varsta de doar 22 de ani, studenta la Drept, a fost gasita fara suflare

Tragedie in lumea dezvoltatorilor imobiliari din Iasi O veste cutremuratoare a zguduit lumea dezvoltatorilor imobiliari…

10 ore ago

Adriana Bahmuteanu, in lacrimi! Copiii ei au fost scosi din casa lui Silviu Prigoana si luati de Protectia Copilului: „Asta este cazul Caracal 2”

Situatia copiilor Adrianei Bahmuteanu dupa decesul lui Silviu Prigoana Baietii Adrianei Bahmuteanu, Eduard si Maximus,…

14 ore ago

Basescu, reactie transanta vizavi de amenintarea Rusiei cu un razboi nuclear: „Cine crede ca Rusia va ceda vreun centimetru de teritoriu ocupat se insala”

Traian Basescu despre posibilitatea unui razboi nuclear: „Putin stie ca daca loveste primul, va fi…

14 ore ago

Silviu Prigoana si-a impartit averea inainte sa se stinga! Ce primeste fiecare

Testamentul lui Silviu Prigoana: Detalii despre impartirea averii- Subiect de discutie dupa disparitie Moartea lui…

o zi ago