Un carambol rutier in care au fost implicate 15 masini si o ambulanta a avut loc, in urma cu putin timp, la iesire din Brasov.
15 autoturisme si o ambulanta au fost implicate intr-un carambol rutier, la iesire din Brasov.
Potrivit informatiilor, de vina pentru acest accident in lant nu ar fi fost viteza soferilor, pentru ca circulau regulamentar, ci conditiile meteo nefavorabile.
Publicitate
Pe sosea este gheata neagra, extrem de periculoasa pentru soferi din cauza faptului ca nu poate fi observata pe sosea.
La fata locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri care acorda masuri de prim ajutor.
Nu au fost inregistrate victime.
Traficul rutier se desfasoara prin dirijare, pe un fir, alternativ in ambele sensuri.
Gheata neagra este una dintre cele mai periculoase fenomene care pun in pericol traficul pe timp de iarna. Practic, gheata neagra este o pelicula fina de gheata care se formeaza direct pe asfalt, astfel incat ea are aceeasi culoare si este extrem de greu de identificat.
Denumirea vine de la faptul ca stratul de greata este incolor (fara bule de aer) si nu obstructioneaza culoarea asfaltului pe care s-a format, fiind extrem de greu de identificat si astfel foarte periculoasa. De obicei, gheata neagra se formeaza atunci cand temperatura este aproape de punctul de inghet. Ea are la baza ori o scurta ploaie, ori umiditate ridicata, ori apa de la zapada topita de pe marginea drumului care se scurge pe asfalt si ingheata. Momentul propice pentru formarea acesteia este dimineata, seara sau in timpul noptii, deoarece in timpul zilei asfaltul curat se incalzeste suficient pentru a impiedica aparitia acestui fenomen.
Pe timp de zi, fenomenul poate sa apara in zonele umbrite, unde apa care se scurge poate sa inghete. Alte zone predispuse la acest fenoment sunt podurile, deoarece suprafata de rulare este mai rece datorita aerului care circula atat peste, cat si pe sub pod. Desi gheata neagra este foarte greu de depistat, lumina poate ajuta. Urmariti daca suprafata din fata este foarte neteda si luceste mai clar decat ar trebui, insa acest procedeu nu este eficient noapte, cand doar farurile masinilor din fata pot uneori ajuta.
In primul rand, daca ai intrat pe o portiune cu gheata neagra, trebuie sa nu bruschezi nicio comanda a masinii, sa incerci sa nu franezi puternic si sa mentii volanul in directia in care vrei sa mergi. Este foarte important de stiu ca acest fenomen apare pe suprafete nu mai mari de circa 6 metri, ceea ce inseamna ca orice metru parcurs pe traiectoria corecta este un castig. Daca este posibil e recomandat sa retrogradezi intr-o treapta mai mica, pentru un mai bun control la nevoie.
Deoarece gheata neagra se formeaza pe suprafete mici, ca niste petice, este bine sa adaptezi viteza de deplasare, astfel incat orice alunecare sa poate fi usor redresata atunci cand anvelopele recastiga aderenta. Daca observi ca exista un astfel de fenomen pe zone mai mari (ploaie urmata de racire brusca) este mai bine sa te opresti pana ce drumul este stropit cu solutii specifice sau cu sare. Este extrem de periculos sa circuli pe un astfel de drum.
Horoscop Runic pentru Saptamana Pastelui pentru toti nativii. In aceasta saptamana speciala, lumina divina coboara…
Semnificatia Vinerei dinaintea Floriilor si Superstitiile Populare Vinerea dinaintea Floriilor, cunoscuta in popor si sub…
Sfatul zilei de vineri. Fiecare zi aduce cu sine noi provocari si oportunitati. Iata ce…
Cerere de anulare a hotararii CCR si reluarea turului doi al alegerilor prezidentiale din 2024.…
Elena Lasconi critica dur USR dupa retragerea sprijinului politic pentru alegerile prezidentiale: „Sunt niste pierzatori!”…
Un grav accident rutier a avut loc miercuri, la intersectia dintre Calea 13 Septembrie si…