SEO din cărţi sau tutoriale online?

Bună şi bine te-am găsit.
Nu am mai postat de ceva timpp şi am spus să împărtăşesc cu voi ce am mai făcut în ultima perioadă.
Ţin să cred că majoritatea celor care au un site, blog, magazin online etc ştiu cât de important este SEO pentru afacerea sau siteurile lor.
Acest aspect eu l-am ignorat din cauza timpului, din diverse motive şi pentru că vreau să învăţ singur cum stă treaba cu SEO în zilele noastre.

Totuşi, înainte de a intra în detaliile SEO, cel mai bine este să cunoaştem de unde pleacă planificarea unei astfel de strategii.

Totul pleacă de la destinaţie sau obiective.
Asemeni antrenamentului din cadrul unei săli de forţă, o strategie SEO nu poate fi realizată fără obiective. Te pregăteşti pentru un maraton sau sprint? Vrei să arăţi mai bine la plajă sau pur şi simplu să fii mai sănătos? Vrei să domini Google pentru un „ventilator industrial” sau pentru „alimente ecologice pentru copii”?
SEO îţi spune cum poţi fi în primele rezultate ale căutărilor de pe Google, dar nu îţi poate comunica obiectivele campaniei tale vis-a-vis de clienţii potenţiali.
De aceea, pentru a reuşi în SEO, este necesară deţinerea unei viziuni clare asupra vânzărilor estimate, plecând de la nevoile clienţilor. Aceştia vor parcurge o serie de paşi: căutarea după cuvintele cheie, sosirea pe site-ul tău, decizia de achiziţie a produsului/serviciului, abia apoi având loc vânzarea concretă.
De 1 săptămâna după ce am terminat de citit cartea Carte SEO – Domina topul motoarelor de căutare
Am început să pun în practică lucrurile învăţate acolo.

Un început mediu în SEO

Sunt foarte puţine lucruri de pus în practică din această carte, se bazează foarte mult pe teorie iar practica fiind foarte rar întâlnită.
Pentru un început în SEO este potrivită având chiar şi 4- 7 lucruri de pus în practică.
Sunt prezentate schimbările efectuate de google, cum ne afectează pe noi, ce înseamnă SEO, promovarea gratuită pe google, facebook şi multe lucruri informaţionale utile pe care le ştiam în mare.
Acum rămâne să vedem ce rezultate îmi vor aduce metodele puse în practică din carte şi dacă siteul meu va mai creşte.
Pe parcursul timpului am să revin cu rezultatele obţinute.
Cel mai important este să învăţaţi singuri cum stă treabă dacă este vorba doar de un blog, site mai mic şi nu de o afacere.
Voi ce aţi alege? Cărţile sau tutoriale online?

One Reply to “SEO din cărţi sau tutoriale online?”

  1. Mai buna este varianta online ca ai posibilitatea de a invata ceva actualizat. Din carti am invatat eu acum 10 ani si afost ok. Ambele se merita, sunt foarte multe dezavantaje si cam greu si cu online ca gasesti informatii false.

Astept comentariul tau...