Securitatea unui plan de hosting

Securitatea unui plan de hosting
Atunci cand achizitionati un pachet de hosting web, securitatea este foarte importanta. In afara de pasii pe care trebuie sa ii urmati Dvs pentru securizarea websiteului, este important sa aflati ce masuri de securitate are si firma de hosting de la care doriti sa achizitionati serviciul respectiv. Iata 4 aspecte pe care trebuie sa le verificati inainte de a achizitiona un plan de hosting:
1. Criptarea conexiunilor
Verificati daca firma de hosting ofera pe serverele sale conexiuni securizate pentru accesarea diverselor servicii ce ruleaza pe server. De exemplu, mxhost.ro ofera conexiuni securizate pentru toate conexiunile prin care clientii isi verifica adresa de email online (webmail) si pentru conexiunile la interfata de administrare a contului de hosting cPanel.
Mai mult decat atat, la mxhost precum si alte firme de hosting care au https si logarea in contul comercial de client se face pe o conexiune securizata SSL (HTTPS) iar toate datele introduse de clienti in procesul de comanda sunt criptate.

2. Backup automat al conturilor de hosting
Nimeni nu este perfect asa ca greseli poate face oricine, important este daca exista o solutie de backup in cazul in care se intampla asa ceva. Verificati daca firma de hosting ofera astfel de solutii si ce fel de solutii sunt. Cum se face backup-ul? La ce intervale? Ce fel de software foloseste firma respectiva? Backup-ul este automatizat sau se face manual? Aveti si dvs in calitate de client acces la restaurarea unui backup sau este necesara interventia firmei de hosting? Datele se salveaza pe acelasi server sau separat?
3. Firewall, Antivirus, Antispam?
Interesati-va daca pe servere ruleaza software de securitate de tipul Firewall, Antivirus sau Antispam. Aceste programe sunt importante mai ales pentru preventie, fiecare avand rolul sau extrem de important in securitatea unui server de web hosting. firma de hosting unde am eu hostat siteul ruleaza firewall cat si antivirus si antispam pe toate serverele sale si tot odata protectie impotriva flood si anti DOS
4. Protectie BruteForce
Pe serverele pe care veti avea websiteul gazduit exista protectie BruteForce?
De exemplu la mxhost pe toate conturile de hosting ruleaza protectia brute force astfel incat incercarile de accesare neautorizata a adreselor de mail sau a conturilor sunt blocate foarte rapid.
Mai sunt multi pasi de urmat pentru a afla daca o firma de hosting va ofera securitate si protectie impotriva tuturor atacurilor. Acesti pasi enumerati sunt cei mai importanti, daca cele de mai sus se ragasesc la firma de la care doriti sa achizitionati un plan de hosting este o firma care ofera securitate.
Pe langa toate acestea o firma de hosting trebuie sa raspunda si foarte repede la tichetele deschise, si cel mai important sa rezolve in cel mai scurt timp posibil erorile aparute si raportate de catre voi.

Astept comentariul tau...