Prin lumea celor cu cancer cu ajutorul aplicaţii VIA – Împreună

Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulţi atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.
NVIA aplicaţia mobila concepută pentru a conecta persoane şi pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulţi care se lupta cu cancerul astfel încât aceştia să aibă un lucru mai puţin de înfruntat: singurătatea.”, a declarat Katie Rizvi (fondatoarea Asociaţiei Little People România).

Boala le perturba realizarea etapelor de dezvoltare, cum ar fi creşterea independenţei şi cariera/realizarea obiectivelor de educaţie, şi, de asemenea, interferează cu relaţiile sociale.
Tratamentele împotriva cancerului pot provoca pacienţilor experimentarea unei serii de efecte secundare fizice şi psihice, inclusiv durere, oboseala, afectarea imaginii legate de propriul corp (cicatrici, alopecie, amputaţie) depresie, anxietate. La nivel social, tratamentul medical poate provoca izolare faţă de colegi. Aceştia sunt în căutarea celor care trec prin experienţe similare, au aceleaşi întrebări, provocări, şi în care găsesc înţelegere, apreciere, comunicare, interese comune, care nu îi vor judeca, nu îi vor stigmatiza, nu îi vor ignora atunci când se simt neînţeleşi şi neajutoraţi.

Scopul acestei aplicaţii este de a aduce toate persoanele care suferă de cancer în acelas loc.

VIA – aplicaţia mobila pe care Asociaţia Little People România a dezvoltat-o pentru tinerii adulţi afectaţi de cancer cu vârsta 18-39 de ani, prin intermediul finanţării primite din partea companiei Lidl România, le va schimba viaţa, oferindu-le oportunitatea de a beneficia de un spaţiu securizant, virtual, în care să poată comunica între ei, să îţi poată împărtăşi experienta liberi, să pună întrebări şi să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin acelaşi tratament, să poată lega prietenii cu persoane faţă de care nu au teamă de a fi respinşi, care îi înţeleg şi le oferă siguranţă că nu sunt singuri în această luptă.\

Cu cât vor cunoaşte mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se vor simţi mai siguri şi mai puternici.
Aceasta aplicaţie poate fi instalată şi testată chiar de persoanele care nu suferă de această boală, se instalează uşor şi are o navigare uşoară.
Aplicaţia este disponibilă gratuit tuturor tinerilor adulţi afectaţi de cancer din toate centrele de tratament din ţară. VIA înseamnă împreună.

APlicaţia este disponibilă pe telefoane mobile cu sisteme de operare IOS şi poate fi instalata pe telefoanele cu sistem de operare IOS pe app store şi versiunea pentru android poate fi descărcată pe google play şi le permite utilizatorilor să îşi creeze propriul profil public, în timp ce anumite informaţii cu caracter personal sunt securizate şi nu vor putea fi vizualizate de orice utilizator permiţând opţiuni de filtrare pentru funcţia de potrivire precum tipul cancerului, locaţie, interese, etc. Imediat ce aplicaţia generează potriviri, utilizatorii sunt liberi să se contacteze unul pe celălalt. Astfel de cereri de interacţiune pot fi acceptate sau respinse, după preferinţa. Aplicaţia mobila va trimite, de asemenea, notificări cu privire la viitoarele întâlniri, seminarii şi oportunităţi de socializare.
Crearea unui cont se poate face şi prin sincronizarea contului de Facebook, însă recomand varianta prin e-mail şi parola. Pentru a descoperi persoane cu care ai putea purta discuţii interesante e suficient să introduci nişte termeni de căutare. Aceştia pot fi un nume de localitate (dacă vrei să iniţiezi un dialog cu un utilizator dintr-un anumit oraş) sau o afecţiune (dacă suferi de cancer de colon, te-ar putea interesa cum se descurcă alţi tineri care au această boală).
Conform dezvoltatorilor acestei aplicaţii, discuţiile care au loc în spaţiul virtual sunt 100% securizate şi le garantează utilizatorilor discreţia absolut necesară în acest context. Aplicaţia VIA Împreună, creată cu sprijinul Lidl România, găzduieşte în prezent 127 de persoane care suferă de mai multe tipuri de cancer.’,
Descărcând aceasta aplicaţie putem intra în lumea lor, să descoperim mai multe despre ei, să legăm prietenii şi să îi sprijinim.

aplicatie cancer 1

aplicatie cancer 2

Astept comentariul tau...