Atentie la firmele de hosting fantoma

O experienta neplacuta am avut cu o firma de hosting care nu este cu adevarat o firma de hosting.
In aceasta luna am tot raspuns la postarile unor persoane de pe un grup facebook care a facut reclama la o firma de hosting aparent ok.
Dupa o cautare pe google despre datele firmei furnizate de catre un om din echipa lor rezulta ca firma este din anul 2004 dar nu se gasesc informatii despre siteul acestora.

Acesti tipi numiti mioritichost sustin ca au o firma din 2004 si ca pentru a comanda un serviciu au nevoie de detaliile personale.

In cursul zilei de joi 15 – februarie am discutat din nou cu acestia in privinta datelor personale pe care
trebuie sa le furnizez pe factura pentru a imi putea activa serviciul si am constatat ca unele din firmele de hosting vechi nu cer aceste detalii.
Au spus ca sunt obligatorii, ca sunt necesare si cel mai important daca le trec false este impotriva legii.
Am avut de aface cu multe siteuri de hosting care nu erau firme de hosting ce doar scam, care dupa urcarea scripturilor erau furate parole din scriptul wp, scripturi de la diverse siteuri + datele personale care desigur erau false.
Urmeaza sa testez acest mioritichost sa vedem daca este o firma falsa sau chiar merita banii. Dupa o discutie destul de lunga cu un membru din echipa lor am primit 7 zile de proba pentru a testa orice pachet de gazduire web.
Pachetul afost activat imediat dupa comanda, dar a trebuit sa astept in jur de 1 ora sa primesc emailul cu datele de logare si cu restul detaliilor pentru administrarea siteului de proba. Se pare ca au probleme cu sistemul de email, o problema pe care am intalnito des la firmele slabe de hosting din Romania.
Si cum o problema nu vine nici odata singura iata ca nici conectarea la ftp cu clientul filezilla nu functioneaza.
Stare: Rezolv adresa IP pentru fisiere.ml
Stare: Conectare la 178.255.35.242:21…
Stare: Conexiune stabilită, aștept mesajul de întîmpinare…
Stare: Inițializez TLS…
Stare: Verific certificatul…
Stare: TLS connection established.
Stare: Logged in
Stare: Preiau lista de dosare…
Comandă: PWD
Răspuns: 257 „/” is your current location
Comandă: TYPE I
Răspuns: 200 TYPE is now 8-bit binary
Comandă: PASV
Răspuns: 227 Entering Passive Mode (178,255,35,242,205,54)
Comandă: MLSD
Eroare: Conexiunea de date nu a putut fi stabilită: ETIMEDOUT – Connection attempt timed out
Automat ca am intrat imediat pe chat cu asa zisa echipa de oameni care nu au habar cu ce se mananca o firma de hostinger si am primit urmatoarele raspunsuri:
va rog sa folositi orice client de FTP, mai putin Filezilla
iar la protocol, nu folositi sftp ci plain text connection
oricum sunt probleme majore cu filezilla si cPanel pe partea de FTP
noi nu va obligam la nimic. daca doriti sa urmati recomandarile noastre bine, daca nu, nu avem cu ce sa va ajutam. avem foarte multi clienti care lucreaza cu succes cu noi. beneficiazade serviciile noastre de ceva timp si sunt foarte multumiti.
orice alt client de FTPmerge din prima.
Cam acestea au fost solutiile si raspunsurile date de echipa mioritichost.
Acest articol afost scris strict pentru a va arata aceasta firma fantoma si pentru a intelege de ce este important sa lucrati cu o firma serioasa de hosting chiar daca pretul este mai mare.
Cine lasa comentarii ca firma este buna, au servicii de calitate si asa mai departe este clar ca ori sunt prieteni cu cel care detine siteul, ori este un client care nu are habar ce inseamna o gazduire de calitate.

Astept comentariul tau...