6 lucruri înteresante despre Nikon

Nikon este unul dintre cele mai bine promovate branduri din România cu o comunitate solidă și unită de fotografi și cu suport de calitate pentru consumatorii săi. Cu toate acestea, numele cred că s-a folosit cel mai des în eterna întrebare fără răspuns: Nikon sau Canon?

În continuare vă ofer 7 lucruri interesante despre Nikon pe care probabil nu le știați:

  1. Nikonos Calypso este o serie de aparate destinate activităților subacvatice și au început să fie comercializate din 1963. Interesant este faptul că la designul acestor camere a participat renumitul explorator francez, Jacques-Yves Cousteau. Obiectivele erau destinate strict pentru fotografia subacvatică și chiar și în ziua de azi sunt considerate de foarte mulți cele mai bune obiective de acest gen, datorită sharpeness-ului i a culorilor saturate. Filmele folosite de utilizatorii acestor aparate erau: Kodak Tri-X, Ektachrome sau Ektacolor-X. În 2001 a fost sistată comercializarea acestor camere și Nikon nu a produs o versiune digitală – de acest amănunt s-a ocupat Kodak, modificând camerele Nikonos RS în Nikon/Kodak DCS 425, care ulterior au intrat în dotarea trupelor marine americane SEAL.
  1. cei de la Nikon au oferit primele obiective pentru modelul Hansa Canon.

  2. Compania japoneza este una dintre filialele grupului Mitsubishi.

  3. În 2008 au lansat primul dSLR care putea filma – modelul D90.

  4. Unul dintre cele mai rare obiective produse de companie a fost poreclit de Ken Rockwell “the Holy Grail”. Acesta este un 13mm cu diafragmă 5.6 și este descris ca fiind obiectivul ultra-wide cu cele mai mici deformări care există. A fost produs doar în 350 de exemplare.

  5. Printre primele aparate digitale produse de japonezi s-a numărat și NASA F4 care a fost folosit, cum probabil v-ați dat seama, în misiunile spațiale organizate de NASA.

  6. A reușit să fie cunoscut pe plan internațional în domeniul fotografiei prin intermediul fotografilor de razboi din toată lumea. Unul dintre primii promotori a fost David Douglas Duncan, un fotojurnalist american care documenta Războiul din Coreea între 1950-1951. Acesta folosea optică Nikon pentru rangefinder-ul său Leica iar obiectivul cel mai des utilizat era NIKKOR-P.C 1:2 f=8

Astept comentariul tau...